Σύλληψη 32χρονου Χιώτη για προπηλακισμό Μηταράκη: Οδηγείται στην Εισαγγελία Χίου

File photo: Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Νότης Μηταράκης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου για τα επεισόδια χθες το βράδυ στο δημαρχείο Χίου.

Επίσης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας ακόμα 45χρονος Χιώτης ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

Παράλληλα, τα επεισόδια κατά του  υφυπουργού Εργασίας Μηταράκη καταδίκασε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. «Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής. Όμως, όπως τονίζει, «δεν μπορεί να μη σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: Τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη».

«Καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα. Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων», επισημαίνει ο βουλευτής και προσθέτει: «Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί και η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση. Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, του ανταποκριτή Σ. Μπαλάσκα,
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Νότη Μηταράκη στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: