Σείεται η γη στην Τουρκία: Νέος σεισμός 5,1 Ρίχτερ, πάνω από 400 μετασεισμοί, 29 νεκροί, 1.234 τραυματίες [Photos, videos]

Διασώστες επιχειρούν σε κτήριο που έχει καταρρεύσει. EPA, STR




Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην Τουρκία, από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ και τους συνεχείς μετασεισμούς, ενώ ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών συνεχώς αυξάνεται.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σημειώθηκε νέος μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στου 29, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Αρχών.

Οι τραυματίες έφτασαν τους 1.234, ενώ είναι αδιευκρίνιστος ακόμη, ο μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά έως το απόγευμα του Σαββάτου, ο νέος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία ήταν έντασης 5,1 Ρίχτερ κοντά στη Μαλάτια μία ημέρα μετά τα 6,8 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, η νέα σεισμική δόνηση ήταν σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη Ελαζίγ, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 7 χιλιόμετρα.

Στους 29 οι νεκροί, 1.234 οι τραυματίες

Σε τουλάχιστον 29 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Περισσότεροι από 1.234 τραυματίστηκαν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρμόδιων Αρχών.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD). 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Διασώστες επιχειρούν σε κατεδαφισμένο κτήριο. EPA, STR

Αγώνα με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Οι διασώστες δίνουν «μάχη» με τον χρόνο καθώς όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες. Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε ζωντανό και απεγκλωβίστηκε ένα παιδάκι και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κλάματα.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν ανθρώπους σε χαλάσματα. EPA, STR

Σαν χάρτινα έπεσαν τα κτήρια

Σύμφωνα με ειδικούς τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει δεν πληρούσαν τους σύγχρονους τρόπους κατασκευής, καθώς ήταν παλιά. Καλούν τους Τούρκους μηχανικούς να ελέγξουν τα κτήρια και να μην επιτρέψουν στους ανθρώπους να μπουν μέσα.

Δηλώσεις για σεισμό 7 Ρίχτερ, προβλέψεις για μετασεισμούς έως και 6,7 Ρίχτερ

Έλληνες σεισμολόγοι σε δηλώσεις τους μιλούν για μετασεισμούς που μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 6.7 Ρίχτερ, ενώ ο διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν, Dyson Lin, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής εκπέμπει σήμα κινδύνου και αναφέρει υπάρχουν ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην επαρχία Ελαζίγ, που “χτυπήθηκε” από τον Εγκέλαδο ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε το Σάββατο στην ανατολική επαρχία της Ελάζγκ της Τουρκίας που επλήγη από θανατηφόρο σεισμό την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή του στην 33η γενική συνέλευση και την τελετή απονομής του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) της Τουρκίας στο Διεθνές Συνέδριο και Εκθεσιακό Κέντρο Lutfi Kirdar στην Κωνσταντινούπολη.

Με πληροφορίες από Anadolu, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

 

Θρήνος στα χαλάσματα της Ελαζίγ: Συγκλονίζει διάλογος με γυναίκα μέσα από τα συντρίμμια, τουλάχιστον 22 νεκροί [videos, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: