Σφοδρές συγκρούσεις στην Τρίπολη μετά την απόφαση στο Βερολίνο για την εκεχειρία

File Photo: Στρατιωτικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής Μισράτα, προσεγγίζουν την Τρίπολη για να ενωθούν με τις εκεί κυβερνητικές δυνάμεις. EPA, STRINGER




Την ώρα που οι κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη βρίσκονταν στο Βερολίνο και έδιναν στη δημοσιότητα το κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης για ειρήνευση και κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Λιβύη στα νότια περίχωρα της Τρίπολης ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Αλ Σάρατζ που ελέγχει την πρωτεύουσα και του LNA που την πολιορκεί υπό τις οδηγίες του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την έναρξη των συγκρούσεων επιβεβαιώνουν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αλλά και πολίτες που έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται τα μηνύματα των ηγετών που βρέθηκαν στο Βερολίνο θα αργήσουν να φτάσουν στην Τρίπολη και η αποψινή νύχτα όπως και τα προσεχή 24ωρα θα είναι κρίσιμα.

Τραυματίστηκαν 4 πολίτες και ένα κορίτσι 7 ετών

Σύμφωνα με αναρτήσεις και των δύο πλευρών ακούγονται εκρήξεις στην πόλη, ενώ η πλευρά του LNA ανέφερε πως πολιτοφύλακες του GNA τραυμάτισαν τέσσερις πολίτες εκ των οποίων ένα κορίτσι 7 ετών.

Η κατάσταση στην Τρίπολη είναι έκρυθμη λόγω και της παρουσίας Σύρων τζιχαντιστών που έχει μεταφέρει η Τουρκία.

Πηγή ΕΘΝΟΣ

Δεν κατάφεραν να αρχίσουν “σοβαρό διάλογο” Χαφτάρ και Σάρατζ δηλώνει ο Λαβρόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: