Σε παροικιακά σχολεία στο Λονδίνο ο Προδρόμου: Συζήτηση και για επιπτώσεις brexit

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 18 Ιανουαρίου, παροικιακά σχολεία στο Λονδίνο. Photo KYΠΕ/Υπ.Παιδείας
Παροικιακά σχολεία στο Λονδίνο επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου επισκέφθηκε τα ελληνικά παροικιακά σχολεία Manor Hill, Ashmole, Pottes Bar και Αποστόλου Βαρνάβα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολείων, ενώ διαπίστωσε και ο ίδιος το αξιόλογο και σημαντικό έργο που επιτελείται στα σχολεία αυτά.

Ο κ. Προδρόμου, μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροικιακή εκπαίδευση.

Πρόσθεσε, ταυτόχρονα, ότι η στήριξη του ΥΠΠΑΝ εκδηλώνεται έμπρακτα και με ποικίλους τρόπους, αναφέροντας ενδεικτικά την ένταξη της λειτουργίας της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση και στήριξή του προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για τις προσπάθειές που καταβάλλουν για τη μετάδοση και διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού και των εθνικών καταβολών μας στις νέες γενιές του απόδημου κυπριακού ελληνισμού.

Επιπλέον, στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της εκπαίδευσης της παροικίας για τις αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών για διαχείριση των ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν. Ένας από τους στόχους, επισήμανε, θα είναι ο καθορισμός πλαισίου απασχόλησης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα αφιχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την 01/01/2021.

Το βράδυ, ο Υπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΓΜΙ
Λευκωσία, Κύπρος

Μήνυμα ειρήνης από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους: Στεφάνια ελιάς στη θάλασσα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal