Σε απόγνωση η Ουχάν για τον κοροναϊό: Ο δήμαρχος αναμένει άλλα 1.000 κρούσματα

File Photo: Στους 107 έφτασαν οι θάνατοι στην Ιταλία από τον κοροναϊό. EPA, XIONG QI , XINHUA MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Ο δήμαρχος της πόλης Ουχάν στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.000 στην Κίνα, δήλωσε ότι αναμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη.

Η εκτίμηση έγινε βάσει του αριθμού που ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ επισήμανε την τεράστια πίεση που δέχονται οι υποδομές της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζου Ξιανγουάνγκ εξήγησε ότι τα νοσοκομείο της πόλης έχουν δεχθεί περισσότερους από 2.200 ασθενείς, που δεν έχουν μέχρι στιγμή μπορέσει να υποβληθούν σε εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τον νέο κοροναϊό.

Βασιζόμενος σε ένα ποσοστό περίπου 45% θετικών αποτελεσμάτων, «είναι πιθανόν να προστεθούν 1000 κρούσματα στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη» σημείωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η τοπική κυβέρνηση της Ουχάν θα εντείνει την κατασκευή ειδικών νοσοκομείων για να διαχειριστεί τους ασθενείς, είπε επίσης ο δήμαρχος της Ουχάν.

Η πίεση για προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό όπως ειδικές προστατευτικές στολές, μάσκες και γυαλιά έχει μετριαστεί, όπως εξήγησε, χάρη εν μέρει στις δωρεές από ιδιώτες.

Η Ουχάν, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει τεθεί σε εικονική καραντίνα, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την επιδημία.

Εικόνες από τους διαδρόμους νοσοκομείων που κατακλύζουν ασθενείς έχουν κυκλοφορήσει στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών σε προϊόντα όπως τα λαχανικά.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σανγκάη, Κίνα

“Αγώνας δρόμου” της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του ιού: Στους 56 οι νεκροί, 1975 κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: