Σε άντρα ανήκουν τα οστά που ξεβράστηκαν σε παραλία των Περβολιών σύμφωνα με την Αστυνομία

File Photo: Περιπολικό της Κυπριακής Αστυνομίας. Φωτογραφία , πηγή , ΚΥΠΕ
Σε άντρα ανήκουν τα οστά, που ξεβράστηκαν σε δύο περιπτώσεις σε παραλία στην Κοινότητα Περβολιών, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ο οποίος είπε πως η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σε δηλώσεις του, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Αντρέου διευκρίνισε ότι τα οστά αν και εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις φαίνεται να ανήκουν στο ίδιο άτομο σύμφωνα με τις επιστημονικές εξετάσεις που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου στις 27/12/2019 είχε ληφθεί πληροφορία από πολίτη ότι σε περιοχή στην παραλία Περβολιών είχαν εντοπιστεί οστά, για να προσθέσει ότι στην σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη του αστυνομικού σταθμού Κιτίου, όπου είχαν εντοπίσει ποσότητα οστών, τα οποία είχαν παραληφθεί για εξετάσεις.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στις 05/01/2020 είχε ληφθεί νέα πληροφορία, για εντοπισμό νέων οστών στην ίδια περιοχή, τα οποία επίσης έχουν παραληφθεί, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια όλα τα οστά είχαν σταλεί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου στην παρουσία ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου έγιναν εξετάσεις, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι «πρόκειται για ανθρώπινα οστά, ως επίσης ότι αυτά ανήκαν σε άντρα».

«Κάποια τεκμήρια», σημείωσε, «είχαν ληφθεί από τα συγκεκριμένα οστά, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Μετά την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ταυτοποιηθεί το πρόσωπο, στο οποίο ανήκουν τα οστά. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι «γίνονται εξετάσεις όσον αφορά κάποια πρόσωπα, τα οποία έχουν δηλωθεί στην αστυνομία ως ελλείποντα, αλλά επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο τα οστά αυτά να ανήκουν σε πρόσωπο που ενδεχομένως να έχει σχέση με τις δικοινοτικές ταραχές του ‘63 – ’64».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει ειδοποιηθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, ενώ σημείωσε πως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται και για παλαιότερη περίπτωση.

Τέλος, είπε πως εικάζεται ότι τα οστά αυτά φαίνεται να ήταν θαμμένα στην συγκεκριμένη παραλία και λόγω της θαλασσοταραχής και των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή ήρθαν στην επιφάνεια.

Εντοπισμός μεταναστών ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Σχετικά με το σκάφος μεταναστών που εντοπίστηκε το πρωί ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, ο κ. Αντρέου είπε ότι «το πρωί είχε ληφθεί πληροφορία για εντοπισμό σκάφους στη θαλάσσια περιοχή, 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, και στο σημείο είχαν μεταβεί άμεσα γύρω στις 11:30 δύο σκάφη της λιμενικής Αστυνομίας, όπου εντόπισαν σκάφος στο οποίο υπήρχαν γύρω στα 120 άτομα, τα οποία φαίνεται να είναι μετανάστες».

Όπως είπε το σκάφος αυτή τη στιγμή συνοδεύεται από τα σκάφη της λιμενικής στο λιμανάκι του «Golden Coast» στον Πρωταρά, για να σημειώσει ότι «όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς έχουν ενημερωθεί, ώστε να γίνουν ενδεδειγμένες ενέργειες για την καταγραφή των προσώπων αυτών και στη συνέχει να μεταφερθούν στους χώρους, που πρέπει να μεταφερθούν».

ΚΥΠΕ, Έμιλη Λάμπρου
Λευκωσία, Κύπρος

 

Θρίλερ στην Κύπρο: Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Περβόλια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal