“Πρωταθλήτρια” και στα έσοδα η Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στο top-20 των συλλόγων το 2018-19

Σύμφωνα με τον Νταν Τζόουνς, συνεργάτη του Ομίλου της Deloitte:«Η Μπαρτσελόνα που αναμένει περαιτέρω αύξηση 30 εκατομμυρίων ευρώ σε εμπορικά έσοδα και συνολικά έσοδα σχεδόν 880 εκατομμυρίων το 2019-20, πιθανότατα θα διατηρήσει την πρώτη θέση το επόμενο έτος. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πορεία για να επιτύχει τη δηλωμένη φιλοδοξία της να είναι η πρώτη ομάδα με ένα δισεκατομμύριο έσοδα τα επόμενα χρόνια». @FCBarcelonaFl




Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε για πρώτη φορά την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της κατάταξης της Deloitte και έγινε

ο πρώτος σύλλογος στην Ιστορία, που έσπασε το φράγμα των 800 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα.

Η 23η έκδοση του σχετικού πίνακα δείχνει αύξηση 11% των συνδυασμένων εσόδων, για τους 20 κορυφαίους συλλόγους οι οποίοι έφτασαν στο ρεκόρ των 9,3 δισ ευρώ για την σεζόν 2018-19.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποχώρησε στη δεύτερη θέση, δημιουργώντας έσοδα ύψους 757,3 εκατ. ευρώ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει τρίτη. Η Άρσεναλ έχει φύγει από τις κορυφαίες 10 για πρώτη φορά.

  • Και τραβάει την ανηφόρα…

Η άνοδος της Μπαρτσελόνα στην κορυφή με έσοδα 840 εκατομμυρίων ευρώ είναι ένα σαφές σημάδι μιας «ομάδας που προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς» φέρνοντας στο εμπόριο τις ποικίλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τον Νταν Τζόουνς, συνεργάτη του Ομίλου της Deloitte:

«Η Μπαρτσελόνα που αναμένει περαιτέρω αύξηση 30 εκατομμυρίων ευρώ σε εμπορικά έσοδα και συνολικά έσοδα σχεδόν 880 εκατομμυρίων το 2019-20, πιθανότατα θα διατηρήσει την πρώτη θέση το επόμενο έτος. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πορεία για να επιτύχει τη δηλωμένη φιλοδοξία της να είναι η πρώτη ομάδα με ένα δισεκατομμύριο έσοδα τα επόμενα χρόνια».

Η Μπάγερν παραμένει στην τέταρτη θέση με την Παρί Σεν Ζερμέν να εισέρχεται στην πρώτη πεντάδα μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι.
Η νικήτρια του Champions League, Λίβερπουλ, είναι έβδομη, μπροστά από την Τότεναμ την οποία νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης με 2-0.

Τα έσοδα 521,1 εκατομμυρίων ευρώ της Τότεναμ την έφεραν μπροστά από την Τσέλσι και την Άρσεναλ, καθιστώντας την για πρώτη φορά από το 1996-97 την ομάδα με τα περισσότερα έσοδα στην βρετανική πρωτεύουσα.

  • Τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Για άλλη μια φορά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League της επιτρέπουν να κυριαρχήσει στο Money League με οκτώ ομάδες εντός των 20 κορυφαίων.
Η ισπανική La Liga και η Bundesliga έχουν από τρεις, ενώ η Serie A έχει τέσσερις αλλά η «καλύτερη» της που είναι η Γιουβέντους βρίσκεται μόλις στην 10η θέση. Η Νάπολι έχει ανεβεί στην πρώτη 20άδα.

Τα έσοδα της Γιουβέντους αυξήθηκαν κατά 17% στα 459,7 εκατ. ευρώ… βοηθούμενα από την άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εκτός από την Παρί ΣΖ, μόνο η Λιόν από την Γαλλία είναι στη λίστα.

  • Συνεχίζουν να παράγουν πλούτο

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι οι πλούσιοι σύλλογοι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα δημιουργούν συνέχεια περισσότερα έσοδα και απομακρύνονται από τους υπόλοιπους.
Ο κορυφαίος σύλλογος εκτός από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα είναι ο Άγιαξ, στην 23η θέση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Ολλανδία

Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Μαδρίτης: Νίκησε Ατλέτικο στα πέναλτι με 4-1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: