Πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και κοινής αποδοχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέει ο Στέλιος Πέτσας

File Photo: Η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, σημειώνοντας εισαγωγικά ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη παρατήρηση ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό.

Και, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα -με βάση την ιστοσελίδα του ρ/σ- ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικότερα για ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

  • Αυτοδυναμία με 37-38%

Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, το νέο εκλογικό νόμο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

  • Αυστηροποίηση του νόμου για τις καταστροφές

Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα -διευκρίνισε- δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

  • Σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β’ εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Οι εικόνες από το Κουκάκι ας γίνουν ένα μάθημα δημοκρατίας για όλους», λέει Στέλιος Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: