Πρεμιέρα με … “προπόνηση” για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open [videos]

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια αγώνα. Photo via Twitter, @AustralianOpen




Μία πολύ καλή… προπόνηση ήταν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο αγώνας της πρεμιέρας στο Australian Open, που φιλοξενείται στη Μελβούρνη. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος παραμένει στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε δυνατά στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του Ιταλού, Σαλβατόρε Καρούζο (Νο 95) με 3-0 σετ.

Ο «Tsitsifast» χρειάσθηκε μόλις 23 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-0, ενώ στο δεύτερο σετ, ο Καρούζο προσπάθησε ν΄ αντιδράσει και κατάφερε να πάρει… δύο γκέιμ από τον Τσιτσιπά, που επικράτησε με 6-2 σε 41 λεπτά.

Το τρίτο σετ ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ελληνα άσο να «κλείνει» τον αγώνα με 6-3 σε 41 λεπτά.

Τσιτσιπάς: «Θέλω κάτι περισσότερο από πέρυσι»
«Έκανα τα πάντα καλά, ήμουν στη ζώνη άνεσής μου και ειδικά μετά το διπλό break στο πρώτο σετ, εκτελούσα το σχέδιό μου κοντά στην τελειότητα», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο μετά την νίκη του με 6-0, 6-2, 6-3 επί του Ιταλού Σαλβατόρε Καρούζο (Νο 95), στην πρεμιέρα του Australian Open, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη.

«Υπάρχει πάντα μια μικρή νευρικότητα στην αρχή ενός τουρνουά Grand Slam», σχολίασε ο Ελληνας πρωταθλητής (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη), που θ΄ αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Γερμανό, Φίλιπ Κολσράϊμπερ και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις και σε ποιά κατάσταση βρίσκονται οι αντίπαλοι. Είμαι ικανοποιημένος που έχω διατηρήσει ένα καλό επίπεδο συγκέντρωσης. Το παιχνίδι μου ήταν καλό κι΄ ελπίζω ότι θα αυξήσω το επίπεδο και πάλι και θα παίξω καλύτερα στους επόμενους γύρους. Ελπίζω να προχωρήσω περισσότερο από πέρυσι, που ήμουν σαν ένα παιδί που ψάχνει αυτοπεποίθηση. Τώρα, νιώθω πολύ πιο ώριμος, έχω μεγαλύτερη εμπειρία και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μελβούρνη, Αυστραλία

Σταθερός στην πρώτη δεκάδα από τον Μάρτιο ο Τσιτσιπάς: Στο No 6 αυτή την εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: