«Πράσινο» διπλό στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός με… 2 στα 3 πέναλτι: Φραστική επίθεση στον Δώνη

Από το παιχνίδι ΑΕΛ – Παναθηναϊκός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Το… τρένο του -εξαιρετικού κι άκρως αποτελεσματικού τις τελευταίες εβδομάδες- Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε ούτε στη Λάρισα.

Το «τριφύλλι» επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ σε ένα ματς… hard rock (με τρία κερδισμένα πέναλτι για τους «πράσινους»), έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη Super League κι «αγκιστρώθηκε» στην 4η θέση της βαθμολογίας (μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ), πατώντας πλέον πολύ «γερά» στη ζώνη των πλέι-οφ.

Χωρίς τον «Κίκο» Μακέντα στην αρχική σύνθεσή του -έμεινε στον πάγκο λόγω ίωσης και πυρετού που ανέβασε την παραμονή του αγώνα- ο Παναθηναϊκός αναπροσάρμοσε το πλάνο και την τακτική του, με τους Καμπετσή και Νάγκι να παίρνουν φανέλες βασικών, στο 4-2-3-1 του Γιώργου Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να πατάει πολύ καλύτερα από τα πρώτα λεπτά, απέναντι σε μία «αναιμική» επιθετικά ΑΕΛ. Στο 11’ ο Γιόχανσον σούταρε από το σημείο που σκόραρε στο περσινό παιχνίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πάτημα του Καρανίκα στον Νάγκι, όμως ο διαιτητής Βρέσκας -με τη σύμφωνη γνώμη και του Σιδηρόπουλου από το VAR- έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 23’ ο διαιτητής από την Πιερία έδειξε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Μόρα στον Ζαχίντ εντός της περιοχής (κι εδώ υπήρξε έλεγχος VAR) κι ο Χατζηγιοβάνης στο 25’ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», παρά την προσπάθεια του Κρίστινσον που ακούμπησε λίγο τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα (27’) ο Παναθηναϊκός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, σε καθαρό πάτημα του Καρανίκα στον Νάγκι, όμως τούτη τη φορά η εκτέλεση α-λα… Πανένκα του Χατζηγιοβάνη ήταν κάκιστη κι ο Ισλανδός γκολκίπερ που έμεινε στη θέση του, μπλόκαρε τη μπάλα, σαν σε προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, με μοναδική καλή στιγμή μία περίεργη σέντρα-σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 32’ που βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος των Μπούστος και Μούζεκ, έδωσε «φρεσκάδα» μεσοεπιθετικά στην ΑΕΛ, που άρχισε να πιέζει, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 56’, με τον Κρίστινσον να βγάζει εντυπωσιακά στη γωνία του το πλασέ του Ζαχίντ.

Στο 63’ ο Διούδης έκανε λανθασμένη έξοδο κι έχασε τη μπάλα, ο Κάτσε σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως ο Βρέσκας με υπόδειξη του β’ βοηθού Κόλλια ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Παπάζογλου που μπήκε στην πορεία της μπάλας και παρεμπόδισε τον Σένκεφελντ.

Στο 75’ ο Παπάζογλου σηκώθηκε ολομόναχος για κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός (που έχασε με τραυματισμό στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Χατζηθεοδωρίδη) προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμά του, όμως βρήκε ξανά τη μεγάλη στιγμή που έψαχνε στο 88’, όταν από κάθετη πάσα του Ζαχίντ, ο Ανουάρ απέφυγε τον Κρίστινσον που τον ανέτρεψε καθαρά. Τρίτο πέναλτι για τους «πράσινους», με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Μπουζούκη, ο οποίος δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 στο 90’+1’.

Ο διαιτητής Βρέσκας (Πιερίας) κιτρίνισε τους Μόρα (23’), Καρανίκα (28’), Μιλοσάβλιεβιτς (69’), Κρίστινσον (88’) από πλευράς ΑΕΛ και τον Γιόχανσον (58’) από πλευράς Παναθηναϊκού.

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Μόρας (46’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Κάτσε (64’ Βινίσιους), Γκαζάλ, Καρανίκας (46’ Μούζεκ), Ουάρντα, Παπάζογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (83’ λ. τρ. Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης (72’ Μπουζούκης), Νάγκι (61’ Ανουάρ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής.

Φραστική επίθεση σε Δώνη

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό έλαβε χώρα στο «AEL FC Arena», λίγο μετά το φινάλε του αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό για την 21η αγωνιστική, όταν μία μερίδα οπαδών της γηπεδούχου ομάδας που είχε παραμείνει στην κερκίδα πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων, άρχισαν να βρίζουν τον προπονητή των «πράσινων», Γιώργο Δώνη.

Ο 50χρονος τεχνικός, έκανε εκείνη την ώρα live δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, όταν άκουσε να βρίζουν με πολύ άσχημο τρόπο μέλη της οικογένειάς του, για να «απαντήσει» ο ίδιος on camera: «Η βλακεία είναι ανίκητη. Αυτούς εδώ, τους πήρα από τη δεύτερη εθνική και τους έκανα ομάδα, αλλά η βλακεία είναι ανίκητη», είπε ξεσπώντας ο Δώνης, την ώρα που η συγκεκριμένη μερίδα οπαδών συνέχιζε τις βρισιές.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε κάνει μία πρώτη ανάλυση για το παιχνίδι και τη νίκη της ομάδας του, τονίζοντας: «Είναι σημαντικό ότι για 45 λεπτά ήμασταν εξαιρετική ομάδα. Σχεδόν παίξαμε ολοκληρωτικά. Είχαμε καλή κυκλοφορία, πολύ καλή κίνηση και δημιουργία. Όσο πέρναγε ο χρόνος νομίζω ότι μας βγήκε κούραση. Ήταν φανερό πως δεν είχαμε τη φρεσκάδα από τα συνεχόμενα ματς. Και ο αντίπαλος δημιούργησε καλές φάσεις. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν μέτριοι, αλλά βγάλαμε αυτά τα ματς, με καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αντετονκούμπο, Εμπαπέ και Νεϊμάρ σε ένα μοναδικό παριζιάνικο ραντεβού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: