Πήγε με τους μαθητές και το σχολικό λεωφορείο για αυτοψία ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου

Επιβιβάστηκε σε σχολικό λεωφορείο που πραγματοποιεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου προκειμένου να διερευνήσει σχετική καταγγελία που του έγινε πρόσφατα, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. ΚΥΠΕ




Eπίσκεψη στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την είσοδο της κοινότητας Γιόλου, πραγματοποίησε στις 7 το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Πρώτα επιβιβάστηκε σε σχολικό λεωφορείο που πραγματοποιεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου προκειμένου να διερευνήσει σχετική καταγγελία που του έγινε πρόσφατα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως με την ευκαιρία της χθεσινής ολοήμερης περιοδείας του στην Επαρχία, διανυκτέρευσε στην Πάφο και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τη Γιόλου.

  • Eίδε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα

Αρχικά ο κ. Καρούσος επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία για συγκεκριμένο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές και εκτελεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολέμι. Επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μαζί με τους μαθητές και είδε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα. Κατόπιν τούτου, συνέχισε, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον οδηγό του λεωφορείου για την ακινητοποίηση του και να ελεγχθεί γιατί, όπως εκτίμησε, η κατάσταση του είναι απαράδεκτη.

Επιπρόσθετα ο κ. Καρούσος επιθεώρησε την παράκαμψη που έγινε παρά την κοινότητα Γιόλου συγχαίροντας παράλληλα το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη σύντομη αποπεράτωση της, αλλά και για την άμεση εξεύρεσης λύσης προς διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.

  • Τώρα, συνέχισε, “μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα για να επανέλθει ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Γιόλου μετά την καθίζηση που υπέστη λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και να επανέλθει ο δρόμος με μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση”.

Επεσήμανε πως αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ώστε να εξευρεθεί η ακριβή λύση.

  • Για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς

Σε σχέση με τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ο κ. Καρούσος είπε πως η πρώτη φάση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης και ανακοίνωσε πως σε μια εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμη η επιτροπή αξιολόγησης με την απόφαση της. Αν “όλα πάν καλά, θα προχωρήσει η προσφορά, θα κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη και θα προχωρήσει το έργο”, σημείωσε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την παρουσία του στην περιοχή προκειμένου να δει κατ΄ιδίαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υφιστάμενος δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς. Πρόσθεσε πως το συντομότερο δυνατό πρέπει να κατακυρωθούν οι προσφορές για καινούργιο δρόμο, προσθέτοντας, ωστόσο, πως πρέπει να προχωρήσει και η β’ φάση του καινούργιου δρόμου και να φτάσει ο δρόμος μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς.

Παράλληλα, συνέχισε, χρειάζεται η β΄ φάση της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου, η οποία θα ξεκινήσει το 2020. Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε ακολούθως στην άρτια συνεργασία του Δ. Πόλης Χρυσοχούς με τον Υπουργό Μεταφορών, σημειώνοντας πως τον έχει ενημερώσει και εξέφρασε την ελπίδα, όπως όλα τα προβλήματα που άπτονται του Υπουργείου του να προχωρήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Γιόλου Σταύρος Βραχνός, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου του, τον Επαρχιακό λειτουργό του Τμήματος Δημοσίων Έργων αλλά και όλο το προσωπικό που εργάστηκε στον δρόμο για τη σύντομη αποπεράτωση της παράκαμψης σε διάστημα μερικών ημερών.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο κοινοτάρχης της Γιόλου Σταύρος Βραχνός, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή και άλλοι φορείς.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
Πάφος / Κύπρος

Στην “κατάψυξη” η Κύπρος την Τρίτη: Τσουχτερό κρύο και παγετός στα ορεινά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: