“Πάρε πρώτα πτυχίο Οικονομικών και μετά μιλάμε” λέει ο Μνούτσιν στην Τούνμπεργκ

File photo: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, Ελβετία. EPA/GIAN EHRENZELLER
Εκεί που φάνηκε να πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός, ήρθε σήμερα ένα νέο επικριτικό σχόλιο, αυτή τη φορά από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, να υπενθυμίσει ότι η 17χρονη ακτιβίστρια όντως έχει ενοχλήσει την αμερικανική ηγεσία.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε χθες η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ: “Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το «κλιματικό χάος» που δημιουργήσατε”, ο Μνούτσιν απάντησε:

“Είναι  επιφανής οικονομολόγος; Τί είναι;” είπε ο Μνούτσιν για να προσθέτει πως “ήταν αστείο αυτό” και να καταλήξει: “Αφού πάει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας τα εξηγήσει”.

Δύο ημέρες νωρίτερα η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ. Όταν εκείνος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τρία τρισεκατομμύρια δέντρα, η Γκρέτα σχολίασε ότι η δενδροφύτευση δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ωστόσο, προτού φύγει από το Νταβός ο Τραμπ φάνηκε να τείνει κλάδο ελαίας λέγοντας ότι θα ήθελε να είχε παρακολουθήσει την ομιλία της και “θα λάτρευε να την δει, να την γνωρίσει”.

Από την πλευρά του ο Μνούτσιν, αναφερόμενος στη θέση της κυβέρνησης Τραμπ για το κλίμα, υποστήριξε ότι αυτή “παρερμηνεύτηκε”.

“Υπάρχει μια πραγματική παρερμηνεία της αμερικανικής πολιτικής. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει απόλυτα στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό και στο να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον”.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ CNBC
Νταβός, Ελβετία

Ανοιχτή πρόσκληση Τραμπ προς Γκρέτα Τούνμπεργκ: Θα λάτρευα να τη δω, να τη γνωρίσω…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required