Παράπονα για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εξέφρασε η ΑΕΚ:Έχασε με σκόρ 1-0

Φάση από τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» στην επίσημη θέση τους μετά την ήττα (1-0) στην Τούμπα επιτίθενται ευθέως στον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα και αναφέρουν τα εξής:

«Αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερη θα ήταν η διαιτησία του σημερινού αγώνα με Έλληνα διαιτητή. Αναρωτιόμαστε επίσης με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της διαιτητικής ομάδας από τον κ. Περέιρα, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αλλοίωση αποτελέσματος του σημερινού ντέρμπι στην Τούμπα. Ίσως τελικά αντί για την αποχή των διαιτητών το ενδεδειγμένο σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να ήταν η αποχή του κ. Περέιρα».

Καρέρα: «Όφειλε ο διαιτητής να δει ο ίδιος τις φάσεις στο VAR»

Δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την ήττα της ομάδας του ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα. Μετά το τέλος του ντέρμπι της Τούμπας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας. Πρέπει να πω ότι παίξαμε εναντίον μίας μεγάλης και ποιοτικής ομάδας, αλλά κάναμε καλό ματς. Δεν έχω παράπονο. Για τις φάσεις που είδαν στο VAR δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει να μιλάω γι’ αυτά, αλλά το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα μπορούσε ο ίδιος ο διαιτητής να πάει να δει τις φάσεις στο VAR και όχι να τις δουν αυτοί που είναι πίσω από τις τηλεοράσεις. Πριν το πέναλτι του ΠΑΟΚ λένε ότι υπάρχει ένα φάουλ και θα έπρεπε να πάει ο ίδιος ο διαιτητής να δει την φάση» είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για τα αίτια της ήττας είπε: «Η βασική αιτία που χάσαμε είναι το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβαλε, εμείς δεν βάλαμε. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν μπήκε. Δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, παρότι ήταν δύσκολο ματς. Η ομάδα μας πάλεψε μέχρι τέλους. Στο πρώτο ημίχρονο ήμουν θυμωμένος γιατί δεν είχαμε το θάρρος να παίξουμε με την μπάλα στα πόδια όπως έπρεπε. Είναι φυσιολογικό, βέβαια, όταν παίζεις με μία τόσο καλή ομάδα να μην κάνεις πρέσινγκ ψηλά σε όλο το ματς».

Ρωτήθηκε επίσης για το αν η ΑΕΚ χάνει το τρένο της διάκρισης εφέτος. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Είναι πολλοί βαθμοί που πρέπει να παιχτούν ακόμη, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μέχρι το φινάλε».

Για την τακτική που ακολούθησε προκειμένου να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ σημείωσε: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα, με καλούς τεχνικά παίκτες. Στόχος μας ήταν να κλείσουμε λίγο τους χώρους και να τους αναγκάσουμε να παίξουν με ψηλές μπαλιές. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι».

Κατέληξε λέγοντας για τα λάθη της ΑΕΚ προς το φινάλε του ντέρμπι που οδήγησαν και στις δυο αποβολές παικτών της: «Μόνο αυτοί που έχουν παίξει ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν ότι στο τέλος ένας παίκτης είναι κουρασμένος και είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη. Αυτή είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο γίνονται πολλά λάθη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ωραίες φάσεις, 4 κίτρινες κάρτες, δύο αποβολές και ένα γκολ για ΠΑΟΚ που κέρδισε στο ντέρμπι των δικέφαλων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: