Παράνομες οι ταμπέλες «τσίπουρο» και «τσικουδιά» στα χύμα προϊόντα λέει το Υπουργείο

Aναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους, απαγορεύεται λέει το αρμόδιο Υπουργείο. Πηγή Pixabay.com




Δεκάδες επιχειρήσεις πωλούν χύμα «Τσίπουρο» και «Τσικουδιά» κατά παράβαση των διατάξεων επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη τα στοιχεία διενεργηθέντων ελέγχων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν από ελέγχους σε όλο το φάσμα της αλυσίδας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των άλλων και σε κάβες.

Η Γενική Γραμματεία υπενθυμίζει ότι βάσει σχετικών αποφάσεων  το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται.

«Προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εκτός διαγωνισμών για 3 χρόνια εκπαιδευτικοί που διορίζονται αλλά δεν παρουσιάζονται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: