Πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του EuroCup Γυναικών

H ομάδα του Ολυμπαικού σε παλαιότερο αγώνα. Φωτογραφία @anma_news (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ του EuroCup Γυναικών πήρε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, υπερκαλύπτοντας τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα με τη Μίσκολτς επί ουγγρικού εδάφους, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκες» κάλυψαν το -5, φτάνοντας στη νίκη με 84-73, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη φάση «16», όπου καλούνται να περάσουν το εμπόδιο της τουρκικής, Όρμαν Γκεντσλίκ.

Ένα επτάλεπτο στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να μπει πρόωρα σε τροχιά νίκης-πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκες» έβαλαν την άμυνά τους σε λειτουργία, μετά από τα διαδοχικά τρίποντα της Μίσκολτς που έφεραν την ουγγρική ομάδα στο -2 στο 13΄ (26-24), και με τις Γκρέιβς, Γέμελος να δίνουν ρεσιτάλ στην επίθεση, έτρεξαν επιμέρους σκορ 22-7 για το 48-31 του ημιχρόνου. Χωρίς να χάσει διάρκεια σε άμυνα και επίθεση στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Παντελάκη έμεινε σε απόσταση ασφαλείας (68-43 στο 30΄), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι Μπασάρα Γκρέιβς (19π.), Τζάκι Γέμελος (19π.), Τζέσικα Τόμας (21π.) και Άννα Σπυριδοπούλου (15π.) αποτέλεσαν τις διψήφιες του Ολυμπιακού, που οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ελληνική ομάδα στην πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 48-31, 68-43, 84-73

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μέιρσον, Αλκαράθ Μορένο, Μούχο

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Αυτζή 2, Γέμελος 19 (5), Λούκα, Σπυριδοπούλου 15 (2), Τόμας 21 (4), Γκρέιβς 19, Γιουρτσένκοβα 1, Νικολοπούλου 4, Σταμάτη, Σταμολάμπρου, Παυλοπούλου 3 (1).

ΜΙΣΚΟΛΤΣ (Τσιτσάς): Πουστάλ 8 (2), Κανιάσι 3, Σουκς 8 (1), Κατόνα 3, Κις 4, Γκορί 11, Μεντγκιέσι 2, Μόρισον 13 (1), Σκόριτς, Γουόκερ-Κίμπροου 15, Ζέλε 6 (2).

Παντελάκης: «Σήμερα δείξαμε τις δυνατότητες μας»

Συγχαρητήρια στις παίκτριες του για την «αγωνιστική και σωστή κρίση που έβγαλαν», μοίρασε ο Γιώργος Παντελάκης, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίτσκολτς και την πρόκρισή του στο Top16 του EuroCup Γυναικών.

«Μία νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Θεωρώ ότι σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού ήμασταν κοντά στο… τέλειο. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριές μου και είμαι περήφανος για αυτές για την αγωνιστική και σωστή κρίση που έβγαλαν στο παιχνίδι μέσα. Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες, τις δείξαμε σήμερα και από την μεριά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τα ματς που ακολουθούν».

Από την πλευρά της η Τζέσικα Τόμας, είπε: «Θεωρώ ότι εκτελέσαμε όπως πρέπει το πλάνο μας. Εννοείται πως ο κόσμος μας βοήθησε στο να πάμε όπως πρέπει στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Η δουλειά μας ήταν τέλεια. Ήμασταν πολύ καλύτερες από το πρώτο παιχνίδι και ξέραμε ότι πρέπει να έρθουμε εδώ για να νικήσουμε. Πιστεύω ότι η άμυνά μας και η χημεία μας ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν την πρόκριση».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: