Όταν ο Γκιουλέν προέβλεπε την “εισβολή” στη Λιβύη: Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

File Photo: Ο Τούρκος Ιμάμης Γκιουλέν, που καταζητεί ο Ταγίπ Ερντογάν. EPA, SELAHATTIN SEVI, ZAMAN DAILY NEWS




Η εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει μία ενδιαφέρουσα και σπάνια συνέντευξη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Για την ακρίβεια πρόκειται για αναδημοσίευση συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Γκιουλέν στην ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιρροή Ερντογάν στη Λιβύη, ο άλλοτε μέντορας του Τούρκου προέδρου, που αργότερα συγκρούστηκε μαζί του και σήμερα κατηγορείται ως υπαίτιος του αποτυχημένου πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, επισημαίνει τα εξής:

“Στη Λιβύη πάντοτε υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Και εδώ ο Ερντογάν διαδραματίζει αρνητικό ρόλο, καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Επιδιώκει να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί κανείς να διεκδικεί μία τέτοια θέση, όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους Σουνίτες; Εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στις αντιφάσεις του. Ναρκισσιστές τύραννοι όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους πνίγηκε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν”.

DW-Γιάννης Παπαδημητρίου

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα της Ελαζίγ: 45 βγήκαν σώοι, στους 39 οι νεκροί [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: