Οργισμένο tweet Χρυσοχοΐδη για το ξυλοδαρμό ανηλίκου: Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. [video]

File Photo: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
“Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά”, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού εναντίον ανήλικου από αστυνομικούς.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος ανήλικου Έλληνα, στο Μενίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

  • Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Οι αστυνομικοί φαίνονται την ώρα της περιπολίας τους να σταματούν σε δρόμο στο Ζεφύρι στην θέα τον δυο παιδιών που διασχίζουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο, προηγείται λογομαχία ανάμεσα στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και τον ανήλικο και στη συνέχεια τον χαστουκίζει.

Στη θέα του φίλου του να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας ο δεύτερος ανήλικος απομακρύνεται διστακτικά από το σημείο, ενώ ένας αστυνομικός φαίνεται να τον προσεγγίζει απειλητικά και να τον διώχνει.

Δείτε το βίντεο:

Hellas Journal, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Twitter

Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί: ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ. για βιαιοπραγία κατά ανηλίκου στο Μενίδι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required