Ωραίες φάσεις, 4 κίτρινες κάρτες, δύο αποβολές και ένα γκολ για ΠΑΟΚ που κέρδισε στο ντέρμπι των δικέφαλων

Από το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σε ματς για γερά νεύρα στην Τούμπα και το ντέρμπι των Δικεφάλων ο ΠΑΟΚ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ και διατηρήθηκε στην κούρσα της κορυφής.

Μεγάλο παιχνίδι με πολύ πάθος και εντάσεις κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού ως το τελευταίο σφύριγμα και με φάσεις βγαλμένες από ποδοσφαιρικό ροντέο.

Η ΑΕΚ, που τέλειωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έδειξε τα “δόντια” της επιθετικά με μαρκάρισμα και πρέσιγκ πολύ ψηλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ξεκίνησε παθητικά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο έψαχνε τρόπους απεγκλωβισμού από την ορμή των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων και ταυτόχρονα ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 16′ αλλά ο παραλήπτης της μπάλας Σφιντέρσκι την άνοιξε στο κοντρόλ και ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ τον κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ με την πρόοδο του αγώνα ανέβασε την απόδοση του αλλά οχι σε θεαματικά επίπεδα, με τις δυο ομάδες να κλείνουν το μισό του ημιχρόνου με μια αγωνιστική και εδαφική ισοδυναμία.

Στο 31΄ο Μπάρκας με έγκαιρη και σπουδαία επέμβαση πήρε την “μπουκιά από το στόμα” του Μπίσεσβαρ που ήταν έτοιμος να τον κεραυνοβολήσει.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να ξεκινούν στην επανάληψη πάνω στις ίδιες αγωνιστικές συντεταγμένες. Ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος πιο απαιτητικός και πλέον πιο πιεστικός και η ΑΕΚ σε θέση ετοιμότητας για μια αντεπίθεση που θα της έδινε το περιθώριο ενός γκολ.

Οι γηπεδούχοι ενθρρυμένοι από το πλήθος των φίλων τους στις κερκίδες αύξησαν την επιθετικότητα τους αλλά η άμυνα της Ενωσης λειτουργούσε θετικά. Ωσπου ήρθε το πέναλτι στο 55′. Ο Σιμόες τράβηξε από το χέρι τον Βιερίνια στην περιοχή και ο Ισραηλινός ρέφερι δεν δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ανάλεβα την εκτέλεση και με δυνατό σουτ παραβίασε την εστία του Μπάρκα για να γίνει έτσι το 1-0 στο 57′.

Με το γκολ αυτό η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ανεβάσει ρυθμούς και να γίνει πιο επιθετική. Από το 64′ ο Ιταλός κόουτς της Ενωσης πέρασε τον Ολιβέϊρα στο παιχνίδι για να παίξει στην συνέχεια με δυο επιθετικούς περιοχής.

Στο 69΄ο Μπίσεσβαρ αχρήστευσε την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να έχει όταν την πάσα μπροστά στην εστία του Μπάρκα, που του έστειλε ο Βιεϊρίνια την “σπατάλησε” με ένα άψυχο και άστοχο πλασέ.

Στο 70΄ ήταν η σειρά της ΑΕΚ για μια σημαντική ευκαιρία. Ο Μάνταλος πήρε μπαλιά από τον Λιβάγια και από κοντά σούταρε κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς χάνοντας κλασική ευκαιρία για το 1-1.

Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Κρίστισιτς, αλλά ούτε ο Ισραηλινός ρέφερι ούτε και ο συμπατριώτης του στο VAR αποδέχτηκαν τέτοια παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο 80′ νέα ευκαιρία και πολύ καλή για την ΑΕΚ όταν το στουτ του Ολιβέϊρα από καλή θέση έδιωξε με τα πόδια ο Ζίφκοβιτς. Στο 85′ νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ όταν το σουτ του Λιβάγια πέρασε ελάχιστα άουτ και με την Ενωση να αυξάνει την πίεση στην εστία του Ζίφκοβιτς. Στην “ρώσικη ρουλέτα” της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία για το 2-0 στο 88′ με σουτ του Λημνιού που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπάρκας.

Στο πρώτο των καθυστερήσεων ο Χουλτ ανέτρεψε από πίσω τον Ακπομ και είδε την κόκκινη κάρτα για να αποβληθεί μ δεύτερη κίτρινη και ο Λιβάγι στο 4ο των καθυστερήσεων και να λήξη το μεγάλο ντέρμπι με μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ που κέρδισε την πρώτη φετινή νίκη του σε ντέρμπι.

Διαιτητής: Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Μάτος, Μίσιτς, Λιβάγια, Κρίστισιτς,

Κόκκινες: Χουλτ. Λιβάγια (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ (87΄Μαουρίσιο), Λημνιός, Σφιντέρσκι (74΄Ακπομ), Βιεϊρίνια (79′ Πέλκας).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σαμπανάτζοβίτς (64′ Ολιβέϊρα), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83΄Γιακουμάκης).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εμφατικό πέρασμα έκανε από τη Λαμία ο Ολυμπιακός: Νίκησε εύκολα με 4-0

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: