Οπισθοχώρηση Τραμπ και για τον Κιμ: Λέει πως τον θεωρεί «άνθρωπο που κρατάει τον λόγο του»

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Α) μιλάει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (Δ) αφού διασχίζει τη στρατιωτική γραμμή διαχωρισμού στην πλευρά του Βορρά στο χωριό ανακωχής Πανμουντζόμ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, η οποία χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα. EPA, YONHAP




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως θεωρεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κάποιον που «κρατάει τον λόγο του» και υπενθύμισε ότι οι δύο τους υπέγραψαν το 2018 συμφωνία — ένα «συμβόλαιο», κατά τον όρο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει — για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε με τη δήλωση αυτή στην προειδοποίηση του βορειοκορεάτη ηγέτη πως τερματίζει το μορατόριο ως προς τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και πως «πολύ σύντομα» θα αποκαλυφθεί στον κόσμο ένα «νέο στρατηγικό όπλο» της χώρας του.

«Όμως υπέγραψε ένα συμβόλαιο, υπέγραψε μια συμφωνία που μιλάει για αποπυρηνικοποίηση (…). Αυτό έγινε στη Σιγκαπούρη, και νομίζω ότι είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, οπότε θα μάθουμε», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο ιδιόκτητο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου κάνει διακοπές.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παλμ Μπιτς, United States

Τα άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες ο Τραμπ: Ούτε «θέλει» ούτε «προβλέπει» πόλεμο με το Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: