Ο Τσαβούσογλου βλέπει παιγνίδια του Ισραήλ στη Λιβύη και ζητάει ξανά μοιρασιά στη Μεσόγειο

File Photo: O Toύρκος Υπουργός Εξωτερικών. EPA, STR




Με έπαρση για τις επιτυχίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και κατηγορώντας το Ισραήλ για παιγνίδια στη Λιβύη, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη διπλωματία του παζαριού ζητώντας διαμοιρασμό πλουτοπαραγωγικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές που είτε ματαιώνουν είναι εκθέτουν τα ύπουλα σχέδιά τους», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αντιδρώντας στη «στοχοποίηση», όπως θεωρεί,  εκ μέρους ισραηλινής εφημερίδας, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. (σσ: το σχετικό άρθρο ανέφερε ότι ο Φιντάν είναι ο επόμενος στόχος μετά τον Σουλεϊμανί)

«Η Τουρκία τώρα καταστρέφει τα παιγνίδια που παίζονται στη Λιβύη», είπε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι το Ισραήλ κινείται παρασκηνιακά στην περιοχή.

Η Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την γνωστή καραμέλα περί προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων προσθέτοντας ότι η διαμάχη θα μπορούσε να λυθεί εάν οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα είναι έτοιμοι να μοιραστούν τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους.

Με πληροφορίες από Anadolu

Το παράνομο Yavuz, η Λιβύη και το νεο-οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν μέσα από τα “μάτια” των Ιταλών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: