Ο Τραμπ εκδίωξε αξιωματούχο του Λευκού Οίκου: Συμμετείχε και στις συνομιλίες με τον κ. Μητσοτάκη

Ο αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για Ευρωπαϊκές και Ρωσικές Υποθέσεις, Andrew Peek. Φωτογραφία via CNN Video




Ο Andrew Peek, ο ανώτερος διευθυντής για τις Ευρωπαϊκές και Ρωσικές Υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC), τέθηκε από την Παρασκευή σε διοικητική άδεια.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Peek συμμετείχε στις συνομιλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο αξιωματούχος που πρώτος ενημέρωσε για την έναρξη προσπάθειας εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο.

Ακολούθησε μετά ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ενημέρωσε τους Έλληνες ανταποκριτές ότι θα ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας.

  • ΔΕΝ φαίνεται ότι η διαθεσιμότητά του έχει σχέση με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού. Πιθανότατα να αφορά τις έρευνες για την Ουκρανία.

Την πληροφορία για την εκδίωξη του κ. Peek δημοσίευσε πρώτος ο ιστότοπος AXIOS και την επιβεβαίωσε πηγή του CNN.

O Peek, είναι ο τρίτος αξιωματούχος που κατείχε αυτή τη θέση και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Την Παρασκευή άνδρες της ασφάλειας του Λευκού Οίκου τον συνόδευσαν έξω από τους χώρους της προεδρικής κατοικίας χωρίς καμία εξήγηση.

Ο Peek είχε ανώτρη θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ασχολείτο με θέματα που αφορούσαν την Ευρώπη και τη Ρωσία. Συμμετείχε σε υψηλού επιπέδου και απόρρητες συναντήσεις στο Λευκό Οίκο. Προηγουμένως κατείχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού για το Ιράκ και το Ιράν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios ο Peek ετέθη σε διοικητική άδεια εν αναμονή μιας “έρευνας σχετικά με θέματα ασφάλειας”.

Ο Peek είχε προγραμματίσει να συνοδεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του, αυτή την εβδομάδα, στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά το όνομα του αφαιρέθηκε από τον κατάλογο την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν δύο πηγές στο CNN.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που ρωτήθηκε σχετικά, δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας: “Δεν συζητάμε θέματα προσωπικού”.

ΠΗΓΕΣ: AXIOS, CNN

Και αν δεν πετύχει η προσπάθεια του κ. Πομπέο για αποκλιμάκωση; Υπαρκτή η απειλή για Αιγαίο και Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: