Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Νότη Μηταράκη στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου [video]

File Photo: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Καταδικάζει την επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή του ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, για το προσφυγικό, είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».

Τα επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν απόψε στο δημαρχείο της Χίου, όπου ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής του νησιού Νότης Μηταράκης έπεσε θύμα προπηλακισμού από συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για το προσφυγικό.

Κατά την άφιξη του υφυπουργού ακούστηκε ομοβροντία αποδοκιμασιών και βρισιών, ενώ τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο στη συνέχεια, αφού ο κ. Μηταράκης φυγαδεύτηκε στο εσωτερικό.

Ομάδα διαδηλωτών έσπασε τελικά την εξωτερική πόρτα προκειμένου να μπουν στο κτίριο, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή για δημιουργία υπερδομής.

Κάποιοι επίσης πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες.

Βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα Πολίτης της Χίου:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, efsyn, Πολίτης της Χίου

 

Σε νομικές ενέργειες προχωρά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για Κουκάκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: