Ο Πενς λέει ότι το Ιράν «στέλνει μηνύματα» σε ιρακινές ομάδες να μην επιτεθούν σε Αμερικανούς

Η Μελάνια Τραμπ και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με Αμερικανούς στρατιώτες στη βάση Al Asad Air Base, στο Ιράκ. EPA, Leland White, US ARMY HANDOUT




Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες κατά τις οποίες το Ιράν παροτρύνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις να μην επιτεθούν σε αμερικανικές δυνάμεις στην επικράτεια του Ιράκ.

«Λάβαμε κάποιες ενθαρρυντικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν στέλνει μηνύματα στις παραστρατιωτικές οργανώσεις να μην δράσουν εναντίον αμερικανικών στόχων ούτε πολιτών» και «ελπίζουμε ότι το μήνυμα αυτό» θα εισακουστεί, ανέφερε ο Πενς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Το Ιράν διαβεβαιώνει τον ΟΗΕ ότι δεν επιδιώκει «κλιμάκωση του πολέμου»

Το Ιράν «δεν επιδιώκει κλιμάκωση του πολέμου», διαβεβαίωσε ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη με επιστολή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η επιχείρηση ήταν ακριβής και είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να υπάρξουν έτσι παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων» ή ζημιές «σε πολιτικές εγκαταστάσεις» στις περιοχές του Ιράκ οι οποίες επλήγησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης με βαλλιστικούς πυραύλους χθες Τετάρτη, ανέφερε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί στην επιστολή του.

Η Τεχεράνη άσκησε το «δικαίωμά της στην αυτοάμυνα» βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ όταν «άρχισε και ολοκλήρωσε μετρημένα και συμμετρικά στρατιωτικά αντίποινα» για τη δολοφονία του «μάρτυρα» υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, αναφέρει ακόμα το κείμενο της επιστολής του πρεσβευτή [1].

1 Η επιστολή του πρεσβευτή Ραβανσί, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου της ιρανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη [αγγλικά] ΕΔΩ 

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States
Νέα Υόρκη, United Nations

“Χαστούκι” ΕΕ σε Σάρατζ: Το “μνημόνιο” με την Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: