Ο Κένεθ Σταρ υπερασπίστηκε στη Γερουσία τον Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα ολοκληρώνουν οι δικηγόροι

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο του Καπιτωλίου είναι δρακόντεια. Χαρακτηριστικά αυτών, ο έλεγχος που δέχεται ο επικεφαλής αναπληρωτής γραμματέας του Λευκού Οίκου, Hogan Gidley και απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. EPA / SHAWN THEW




Ο Κένεθ Σταρ, ο δικηγόρος που με την έρευνά του οδήγησε στην διαδικασία παραπομπής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον το 1998, υπερασπίστηκε χθες τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε χθες στη Γερουσία η διαδικασία παραπομπής συμβαίνει πλέον όλο και πιο συχνά σε αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως “η εποχή της δίωξης,” μιλώντας στο πλαίσιο της υπεράσπισης του πελάτη του, προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Σταρ είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές ότι η άσκηση δίωξης γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο πολιτικό όπλο, καθώς ο ίδιος υποστήριξε πως η Γερουσία δεν θα πρέπει να απομακρύνει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά να αφήσει τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν στις εκλογές του 2020.
“Η Γερουσία καλείται να λειτουργεί ως ανώτατο δικαστήριο όλο και πιο συχνά. Είναι γεγονός ότι βιώνουμε αυτό που κατά την άποψή μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εποχή της δίωξης,” υποστήριξε ο Σταρ.
Οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για υποκρισία.

Οι συνήγοροι του Προέδρου Τραμπ, ίσως καταθέσει ο Μπόλτον

Οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κατά την χθεσινή ημέρα στην Γερουσία, προκειμένου να επιτρέψουν την κατάθεση μαρτύρων στην δίκη για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.
Από την άλλη μεριά, η υπεράσπισή του αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις αποκαλύψεις από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.Ο Μπόλτον αποτέλεσε το πρόσωπο του ενδιαφέροντος στην χθεσινή δεύτερη ημέρα ανάπτυξης των επιχειρημάτων υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ, μέσω των όσων περιγράφει σε ένα βιβλίο του, το οποίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” στο βιβλίο αυτό, περιγράφονται αποκαλύψεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον πυρήνα της κατηγορίας κατάχρησης εξουσίας που έχει απαγγελθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του προέδρου Τραμπ.
Ο Μπόλτον γράφει στο βιβλίο του, πως ο Τραμπ του είπε πως ήθελε να παγώσει την αμυντική βοήθεια οικονομικού ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, μέχρι το Κίεβο να βοηθήσει στις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ δήλωσαν μετά από επτά ώρες ανάπτυξης της νομικής επιχειρηματολογίας τους, ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ένας μετριοπαθής γερουσιαστής που έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον προκειμένου να καταθέσει στην δίκη.
Αν η εκτίμηση του Ρόμνεϊ επαληθευτεί, τότε, οι Δημοκρατικοί θα έχουν την αριθμητική πλειοψηφία για να καλέσουν προς κατάθεση τον Μπόλτον ενώπιον της Γερουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο να καλέσουν τον Μπόλτον στη δίκη Τραμπ εξετάζουν Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: