Ο Αι Γουέι πυροβολεί τη Γερμανία: Αυταρχική, μισαλλόδοξη, με «ναζισμό» στην καθημερινότητα

Ο γνωστός Κινέζος εικαστικός Αι Γουέι Γουέι. Via Twitter@Guardian




Νέα σκληρότατη επίθεση στη Γερμανία από τον διεθνούς φήμης Καλλιτέχνη Αι Γουέι Γουέι, γνωστό και από τις δράσεις τους στην Ελλάδα για το προσφυγικό.

Μιλώντας στον Guardian ανέφερε: «Φασισμός σημαίνει να βάζεις την ιδεολογία σου πάνω από τους άλλους και να προσπαθείς να “εξαγνίσεις” αυτήν την ιδεολογία απορρίπτοντας άλλους τρόπους σκέψης. Αυτό είναι ναζισμός. Και ο ναζισμός  υπάρχει στην καθημερινή ζωή της Γερμανίας».

Προσθέτει: «Η Γερμανία δεν είναι ανεκτική, είναι μισαλλόδοξη και αυταρχική. Οπως και στην Κίνα στους ανθρώπους της αρέσει να καταπιέζονται.  Αν το συνηθίσεις μπορεί να είναι απολαυστικό βεβαίως».

Οσον αφορά στα περιστατικά που κατηγορεί για κεκαλυμμένο ρατσισμό ο Γουέι αναφέρει ότι τουλάχιστον δύο φορές τον πέταξαν έξω από ταξί τη μία επειδή άνοιξε το παράθυρο καθώς στον χώρο υπήρχε έντονο άρωμα και τη δεύτερη επειδή απάντησε στο τηλέφωνό του ενόσω ο οδηγός άκουγε μουσική.

«Μα είναι η μητέρα μου από την Κίνα» διαμαρτυρήθηκε. «Πρέπει να το κλείσεις τώρα», εισέπραξε δυο φορές την απάντηση, προτού ο οδηγός φρενάρει απότομα, σταματώντας το όχημα.

Ο Γουέι μετακόμισε τους τελευταίους μήνες στο Cambridge, και όχι μόνο για συνοδεύσει τον 10χρονο γιο του που πηγαίνει σχολείο εκεί, αναφέρει ο Guardian.

«Τουλάχιστον στη Βρετανία οι άνθρωποι είναι ευγενικοί», λέει , «στην Γερμανία δεν είναι».

Με πληροφορίες από Guardian 

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Μακάο, “καθαρό” της Αυστραλίας, στο κόκκινο ο συναγερμός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: