Μεταπτυχιακός φοιτητής, γιος πολυεκατομμυριούχου από την Ινδονησία βίασε 159 άντρες στη Βρετανία

File photo: Φωτογραφία του Σινάγκα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μάντσεστερ. EPA/GREATER MANCHESTER POLICE




Ο 36χρονος Ρέινχαρντ Σινάγκα οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενος για την σεξουαλική κακοποίηση και το βιασμό τουλάχιστον 159 ανδρών σε διάστημα 2,5 ετών στο Μάντσεστερ. Η κοινή γνώμη της Βρετανίας παρακολουθεί συγκλονισμένη την ιστορία του

Σινάγκα ο οποίος έφτασε στη χώρα το 2007 για σπουδές. Έπαιρνε το ένα μεταπτυχιακό μετά το άλλο και ήταν έτοιμος να υποστηρίξει και την διδακτορική του διατριβή, όταν αποκαλύφθηκε η απίστευτη ιστορία του τις νύχτες στην καρδιά του Μάντσεστερ όπου και ζούσε.

Ο Σινάγκα κατηγορείται για 159 σεξουαλικές επιθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται 136 βιασμοί, οκτώ απόπειρες βιασμού  και 15 περιστατικά άσεμνων επιθέσεων κατά 48 θυμάτων.

Ζούσε σ’ ένα μικρό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, κοντά στο Gay Village του  Μάντσεστερ, σπούδαζε διαρκώς, δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί χάρη στα χρήματα που έστελνε η οικογένειά του. Ο πατέρας του, πολυεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε υποψιαστεί τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του αλλά αρνούνταν να τις δεχθεί. Επέμενε, μαζί με τη μητέρα του Σινάγκα, ο πολυσπουδαγμένος γιος να επιστρέψει στην Ινδονησία, να βρεί μια ντόπια κοπέλα, να παντρευτεί και να φτιάξει οικογένεια.

Ωστόσο, οι επιλογές του Σινάγκα ήταν τελείως διαφορετικές και διεστραμμένες.

“Αλίευε” τα θύματά του στα μπάρ και τους δρόμους του Gay Village. Το διαμέρισμά του στο συγκρότημα Montana House απείχε ελάχιστα από τα μπαρ και τα νυχτερινα μαγαζιά οποίου «ψάρευε» τα θύματά του. «Συνήθιζε να βγαίνει πολλά ραντεβού και να κοιμάται πολλές ώρες. Η οικογένειά του είναι τόσο πλούσια, που δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί… Κάθε εβδομάδα έβγαινε με διαφορετικούς ανθρώπους» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τον Σινάγκα και συμπλήρωσε πως ο 36χρονος, ο οποίος είχε «πώρωση» με τις Spice Girls όταν μεγάλωνε, δεν βρήκε ποτέ συμπαράσταση από την οικογένειά του, που τον θεωρούσε «παράξενο». «Οι γονείς του προσπαθούσαν να τον πείσουν να βρεθεί με κάποιο κορίτσι από τη χώρα του. Ήθελαν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια» πρόσθεσε.

Ο Σινγκάνα, ο οποίος τελικώς συνελήφθη το 2017, συνήθιζε να προσεγγίζει τα θύματά του στο δρόμο. Ο βιαστής δρούσε σε μια πολύ μικρή περιοχή γύρω από το διαμέρισμά του. Οι στόχοι του ήταν κυρίως άνδρες από 18 έως 25 χρόνων που έβγαιναν για να πιούν , συχνά σε κοντινά νυχτερινά μαγαζιά. Ορισμένοι έπεφταν “στα δίχτυα” του καθώς επέστρεφαν σπίτι τους, άλλα μόλις είχαν χωρίσει με τις παρέες τους.

Ορισμένα από τα θύματα ήταν πολύ μεθυσμένα για να μπορέσουν να θυμηθούν τη συζήτηση που έκαναν αρχικά με τον Σινάγκα, αλλά όσοι κατάφεραν να θυμηθούν δεν διέκριναν κάποιο σεξουαλικό κίνητρο στην κουβέντα. Ο Σινάγκα χρησιμοποιούσε διάφορα προσχήματα για να οδηγήσει τα θύματά του στο διαμέρισμά του. Συνήθως ένα τελευταίο ποτό…

Ενώπιον του δικαστηρίου

Ο δικαστής ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο Σινάγκα είπε ότι εξετάζει την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για τον 36χρονο βιαστή, ποινή που αν επιβληθεί θα αποτελέσει την πρώτη φορά για έγκλημα που δεν περιλαμβάνει φόνο.

Η δίκη της Δευτέρας ήταν η τρίτη για τον 36χρονο με τις αρχές να επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αλλά και λεπτομερειών για τη σοκαριστική δράση του.

«Κατά την κρίση μου είχε ένας εξαιρετικά επικίνδυνος, αδίστακτος εγκληματίας που δεν θα πρέπει ποτέ να αφεθεί ελεύθερος, αλλά αυτό είναι αντικείμενο της επιτροπής αναστολών» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Ο 36χρονος υποστήριξε ότι τα θύματά του απολάμβαναν τη συμμετοχή του στη σεξουαλική του φαντασίωση παίζοντας τους «νεκρούς» κατά τη διάρκεια του βιασμού με το επιχείρημά του να απορρίπτεται ομόφωνα από τους ενόρκους του δικαστηρίου στο Μάντσεστερ.

Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ακούγονται τα θύματα του 36χρονου να ροχαλίζουν ενώ αυτός τα βίαζε. Ένα από τα θύματα είπε, μάλιστα, ότι το τελευταίο πράγμα που έκανε πριν να πέσει αναίσθητος ήταν να δείξει στον Σινάγκα τον υπέρηχο του αγέννητου παιδιού του απορρίπτοντας  ότι συναίνεσε σε αυτό που ο 36χρονος χαρακτήρισε ως “Fifty Shades of Grey-type stuff”.

Από τα θύματα που Σινάγκα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η πλειονότητα δεν ήταν ομοφυλόφιλοι. Ενας μάλιστα κατέθεσε πως περίμενε το κορίτσι του έξω από ένα κλαμπ και ο “μικρόσωμος Ασιάτης” προσφέρθηκε να πάνε στο διαμέρισμά του για να περιμένει εκεί την κοπέλα. Ωστόσο, δεν θυμάται τίποτε άλλο, μετά την κατανάλωση ενός ποτού που του έδωσε ο Σινάγκα.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Σινάγκα θα συνέχισε τη δράση του αν ένα από τα θύματά του δεν είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκειά του βιασμού του με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις αρχές στις 2 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για έναν 18χρονο παίκτη ράγκμπι, ο οποίος όταν συνήλθε, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο κατάφερε να απωθήσει τον Σινάγκα, να παλέψει μαζί του και να καταφέρει να ξεφύγει.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ανέφερε πως ο βιαστής τον είχε πείσει να πάει στο διαμέρισμά του για να «προστατευτεί από το κρύο», καθώς είχε χάσει τους φίλους του, με τους οποίους είχε πάει νωρίτερα σε ένα μπαρ.Όταν έφτασαν εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ήπιε ένα «κόκκινο ποτό» και στην συνέχεια… όλα έσβησαν.

Στο σπίτι του Σινάγκα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 3,29 Τεραμπάιτ με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου από τις σεξουαλικές του επιθέσεις.

Τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο πώς καταστράφηκαν οι καριέρες και οι προσωπικές τους σχέσεις μετά την κακοποίηση που υπέστησαν με αρκετούς να εξομολογούνται ότι κατέφυγαν στο αλκοόλ ή την κοινωνική απομόνωση καθώς δεν μπορούσαν να πουν σε κανέναν τι είχαν περάσει στα χέρια του 36χρονου.

Με πληροφορίες από BBC, The Guardian
Λονδίνο, Βρετανία

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: