Ο Χαφτάρ αποκαλύπτει τον Ερντογάν: Ευθύνεσαι για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

File photo: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ με τον πρόεδρο της Αιγύπτου αλ Σίσι. Photo via Twitter, @LNA2019M




“Έχεις βάλει χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες προς πώληση. Είσαι υπεύθυνος για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και αυτό γίνεται με την πρόσληψη εκατοντάδων νέων από την Ευρώπη και τη συμμετοχή τους στον ΙSIS και στην αλ Κάιντα και την αποστολή τους στον πόλεμο της Συρίας”.

Σκληρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ. Κατηγόρησε προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει την ευθύνη για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε τα εξής:

“[Ο Ερντογάν] υποστήριξε τον ISIS και άλλες οργανώσεις τρομοκρατών στις ενέργειές τους να σκοτώσουν τους Κούρδους, να καταστρέψουν τις πόλεις τους, να καταστρέψουν την οικονομία τους … [Η Τουρκία] είναι μια βάση επιχειρήσεων για όλα τα μέλη του ISIS και της αλ Κάιντα. Οπότε δεν μπορούν να είναι ένα μονοπάτι για την ειρήνη στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας “.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χαφτάρ:

Τις τελευταίες 48 ώρες περισσότεροι από 41 Σύριοι τρομοκράτες έφυγαν από την Τρίπολη με τη βοήθεια διακινητών ανθρώπων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) και περισσότεροι σχεδιάζουν να φύγουν σύντομα (για την Ευρώπη). Εκβιάζετε την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο εκπρόσωπος του Χαφτάρ πρόσθεσε:

Οι τουρκικές ΜΚΟ που στην πραγματικότητα είναι οργανώσεις που ανήκουν στην MİT (τουρκική μυστική υπηρεσία) υποστηρίζουν την Τουρκία στη Λιβύη. Η ΜΚΟ με την ονομασία IHH, η οποία αποτελεί αποδεδειγμένο βραχίονα υποστήριξης της Αλ Κάιντα στη Συρία, παρέχει όπλα, υλικοτεχνική υποστήριξη και ιατρική βοήθεια στους τζιχαντιστές, είναι η κορυφαία από πολλές τέτοιες οργανώσεις.

Πληροφορίες και βίντεο από τον LNA

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: