Ο Χάφταρ μπορεί να μην υπέγραψε, αλλά η εκεχειρία στη Λιβύη δεν κατέρρευσε… ακόμη, λέει ο Ακάρ

File photo: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Photo via Turkish Presidency
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πως η εκεχειρία στη Λιβύη έχει καταρρεύσει, αφού ο Χαλίφα Χάφταρ, διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεν υπέγραψε το σαββατοκύριακο μια δεσμευτική κατάπαυση του πυρός.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Άγκυρα, ο Ακάρ δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τον αντίπαλο του Χάφταρ, τον Φάγιεζ αλ-Σάρατζ, έχει στείλει μια ομάδα εκπαίδευσης και συνεργασίας η οποία δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Ακάρ δήλωσε κατά την ίδια ενημέρωση πως η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν την εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» μέσα στην βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Ιντλίμπ, όπου Σύροι που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο για τον χειμώνα.

Οι επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή συνεχίζονται παρά την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ πριν από τρεις ημέρες, δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας πως η Τουρκία ενισχύει μια θέση παρατήρησης που έχει περικυκλωθεί από συριακές δυνάμεις.

Ο υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα αναφορικά με το ψήφισμα του ιρακινού κοινοβουλίου στις 5 Ιανουαρίου για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Άγκυρα αγνοεί τις ΗΠΑ και πλημμυρίζει μισθοφόρους τη Λιβύη: Μισθός 2.000 ευρώ και τουρκική υπηκοότητα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal