Ο Μπόλτον καταστρέφει τη γραμμή άμυνας του Τραμπ: Χειρόγραφο αποκάλυψη για την Ουκρανία

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τον υπουργό Εξωτερικών Μαικ Πομπέο (πίσω αριστερά) και τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον (αριστερά). EPA, JASON SZENES




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε πει τον Αύγουστο στον τότε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ότι ήθελε το πάγωμα της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας αξίας 391 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία να συνεχιστεί μέχρις ότου το Κίεβο να δεσμευτεί ότι θα άρχιζε να διενεργεί έρευνες σε βάρος Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Τα παραπάνω έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη χειρόγραφο του Μπόλτον.

Η αποκάλυψη περιέχεται σε χειρόγραφο του Μπόλτον που αποτελεί πρόπλασμα νέου βιβλίου που ετοιμάζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, γράφουν οι Τάιμς, που πάντως δεν αναδημοσιεύουν κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα. Εάν η περιγραφή της τοποθέτησης του Τραμπ είναι ακριβής, τίθεται υπό αμφισβήτηση η υπερασπιστική γραμμή του Ρεπουμπλικάνου στη δίκη του στη Γερουσία, σημειώνει η εφημερίδα [1].

Η αμερικανική προεδρία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για το δημοσίευμα από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

1 Haberman, Maggie και Schmidt, Michael S., «Trump Tied Ukraine Aid to Inquiries He Sought, Bolton Book Says», The New York Times, 26η Ιανουαρίου 2020

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Επιβεβαίωση από την αστυνομία του Λος Άντζελες: Συνολικά εννέα οι νεκροί μαζί με τον Κόμπι και την κόρη του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: