«Ο Μπόλτον έχει αποδείξεις», λέει ο Σούμερ: Απαιτεί να κληθούν μάρτυρες στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

File Photo: Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι με τον επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσαρλς Σούμερ στο Καπιτώλιο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ανώτεροι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη συνεχιζόμενη δίκη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε πει στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τζον Μπόλτον πως ήθελε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία να παραμείνει παγωμένη ωσότου το Κίεβο δεσμευτεί ότι θα διενεργούσε έρευνες σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων.

Τοποθετούμενος μέσω Twitter, ο Σούμερ δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν να κληθεί ο Μπόλτον να καταθέσει, μεταξύ άλλων.

Οι Τάιμς έγραψαν χθες, επικαλούμενοι χειρόγραφο του Μπόλτον, ότι ο Τραμπ του είχε πει τον Αύγουστο πως ήθελε να μην προχωρήσει η χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας αξίας 391 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία προτού η κυβέρνηση του ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανακοινώσει ότι θα άρχιζε έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπόλτον καταστρέφει τη γραμμή άμυνας του Τραμπ: Χειρόγραφο αποκάλυψη για την Ουκρανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: