Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος, ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου, θέλει δική του την Άρσεναλ

File Photo: Το στάδιο της Άρσεναλ. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Νιγηριανός Αλίκο Ντανγκότε, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου εννέα δισ. ευρώ, θέλει να κάνει δική του την Άρσεναλ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League.

  • O 62χρονος επιχειρηματίας, Νο 136 στη λίστα Forbes (66η μεγαλύτερη παγκόσμια περιουσία), μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Αφρική, δημιούργησε τον όμιλο Dangote το 1977 και κατόρθωσε επίσης να φτιάξει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες που ασχολείται με την επεξεργασία τροφίμων (αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι), την παραγωγή τσιμέντου και τη μεταφορά αγαθών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, με εστιασμένες όλες τις προσπάθειές του στην κατασκευή του διυλιστηρίου πετρελαίου στο Λέκι (πόλη στα περίχωρα του Λάγκος), δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αγοράσει τον αγγλικό σύλλογο το 2021.

  • «Είναι μια ομάδα που θα ήθελα να αγοράσω κάποια ημέρα, αλλά σήμερα έχουμε έργα αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είμαι επικεντρωμένος σε αυτά. Μόλις τελειώσω με αυτό θα μπορούσαμε να το κάνουμε, ίσως το 2021. Δεν θέλω να την αγοράσω τώρα, θα το κάνω όταν τελειώσω με όλα αυτά τα έργα που θα μεταφέρουν την εταιρεία μου στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Ντανγκότε στο Bloomberg.

Ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος, δημοσιοποίησε την πρόθεση του το 2018 και έχει κάνει ακόμη κινήσεις για να διαπιστώσει τις σχετικές προϋποθέσεις όλα αυτά τα χρόνια.

«Το Emirates είναι ένα μέρος που ήταν πάντα ιδιαίτερο για εμένα και την οικογένειά μου. Είμαι ενθουσιασμένος για τη δυνατότητα να φτάσω εκεί και να μπορώ να μείνω για πολύ καιρό», είπε.

Σήμερα, η Άρσεναλ ανήκει στον Αμερικανό Στάνλει Κρένκε, επενδυτή σε ακίνητα αλλά και στον αθλητισμό, καθώς είναι ιδιοκτήτης των Los Angeles Rams (NFL), Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL) και Colorado Rapids (MLS).

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Forbes τον Μάιο του 2019, η αξία της Άρσεναλ εκτιμάται σε μόλις 2 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Έκανε “μαγικά” πάλι ο Giannis: Έβαλε 37 πόντους σε 22 λεπτά, κόντρα στη Νέα Υόρκη [videos]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal