Νέο, ισχυρότερο “ράπισμα” σε Ερντογάν: Μόλις το 15% των Τούρκων συμφωνεί με αποστολή στρατού στη Λιβύη

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πηγή: Τουρκική Προεδρία




Το 58% στην Τουρκία είναι ενάντια στην αποστολή στρατού στη Λιβύη και το 75% υποστηρίζει όπως η Άγκυρα αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Τζουμχουριέτ.

Σε ανάλογη έρευνα πριν από λίγες ημέρες, το ποσοστό που τασσόταν ενάντια ήταν 49,7%.

Από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Κωνσταντινούπολης, που διεξήχθηκε σε 12 επαρχίες της Τουρκίας με τη συμμετοχή 1537 ανθρώπων προκύπτει ότι το 58% δεν θέλει να σταλεί στρατός στη Λιβύη, το 34% λέει ‘να σταλεί’ και το 8% δεν γνωρίζει. Το 67% εκείνων που λένε ‘όχι’ είναι ηλικίας 45-54 ετών, το 34% που λέει να σταλεί στρατός είναι μεταξύ 18-24 ετών. Το 30% εκείνων που λένε να μην σταλεί στρατός στη Λιβύη είναι από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, το 78% από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ((CHP), το 91% από το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, το 88% από το Καλό Κόμμα (IYI Parti) και το 58% από το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 75% υποστηρίζει η Τουρκία να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή. Το 15% υποστηρίζει η Τουρκία να προσφέρει στρατιωτική και πολιτική στήριξη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Βαρύτατη… ήττα Ερντογάν: Το 49,7% των Τούρκων είναι κατά της αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: