Νέες προκλήσεις Μεβλούτ: Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη, καλώς δεν κλήθηκε στο Βερολίνο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, PAVEL GOLOVKIN
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα, με φόντο τη Λιβύη, προέβη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα «δεν είναι παίκτης στην περιοχή» ως εκ τούτου δεν είχε θέση στη Διάσκεψη της Λιβύης.

Ο κ. Τσαβούσογλου, καταφέρθηκε και κατά του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ δεν επιθυμεί πολιτική λύση στη χώρα. «Ο Χαφτάρ δεν υπέγραψε την κατάπαυση του πυρός στη Μόσχα παρά τις προσπάθειές μας. Η συμπεριφορά του στη Διάσκεψη του Βερολίνου εγείρει επίσης υποψίες στο κατά πόσο θέλει να βρεθεί πολιτική λύση στη Λιβύη» σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Λιβύη, στο περιθώριο συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές αντιδράσεις για τη μη πρόσκληση συμμετοχής στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. Δεν λέμε πως αγνοούμε τον γείτονά μας, που είναι η Ελλάδα, ωστόσο ήθελε να βρεθεί στο Βερολίνο για να θίξει το θέμα της συνεργασίας μας με τη Λιβύη και αυτό το θέμα δεν βρισκόταν στην ατζέντα».

Η Ελλάδα έχει «στενή οπτική» στο θέμα της Λιβύης

Συνεχίζοντας την κριτική του απέναντι στην Ελλάδα, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η χώρα μας έχει στενή οπτική απέναντι στις εξελίξεις στη Λιβύη, σημειώνοντας πως η στάση της Αθήνας βασίζεται «στο μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με τη Λιβύη».

«Το γεγονός πως η Ελλάδα υποστηρίζει έναν μη-νόμιμο παράγοντα, εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης στη Λιβύη, δείχνει πως βρίσκεται στη λάθος πλευρά» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως η πρόσκληση στην Αθήνα του «αποστάτη πολέμαρχου», όπως χαρακτήρισε τον Χαφτάρ, δεν αποτελεί «ώριμη στάση».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τις νουθεσίες σε βάρος της Ελλάδας, σημειώνοντας πως πρέπει να υιοθετήσει μια συμπεριφορά που να ευνοεί την μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε πως η στάση της Αθήνας δεν θα φέρει λύσεις στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Την πλήρη στήριξή της στην Κύπρο εκφράζει η Σαουδική Αραβία: Δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal