Νέα στοιχεία προσθέτουν στο κατηγορητήριο για την καθαίρεση Τραμπ οι Δημοκρατικοί

File photo: Σήμερα αναμένεται η αποστολή στη Γερουσία του ενισχυμένου κατηγορητηρίου για την δίκη Τραμπ. Στη φωτο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. EPA/MICHAEL REYNOLDS
Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσαν χθες ότι θα συμπεριλάβουν νέες αποδείξεις στο επίσημο κατηγορητήριο για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αποστέλλουν σήμερα στην Γερουσία.Με τον τρόπο αυτό, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να διευρύνουν το πλαίσιο της δίκης στην Γερουσία, η οποία θα κυριαρχήσει στις εξελίξεις της Ουάσιγκτον τις επόμενες εβδομάδες.

Υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι θα συμπεριλάβουν στο αποδεικτικό υλικό αρχεία τηλεφωνημάτων, αλλά και άλλα έγγραφα που έδωσε ο επιχειρηματίας Λεβ Πάρνας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Φλόριντα.

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας των Δημοκρατικών σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Τραμπ παραβίασε τις εξουσίες του πιέζοντας την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος ενός πολιτικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν.

Ο Πάρνας ήταν συνεργάτης του προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, του Ρούντι Τζιουλιάνι, ο οποίος δηλώνει ότι ο Πάρνας τον βοήθησε στη διεξαγωγή της έρευνας για τον Μπάιντεν.

Σε μία χωριστή ποινική υπόθεση παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών, ο Πάρνας δεν έχει παραδεχτεί την ενοχή του.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Στις 21 Ιανουαρίου θα αρχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, η δίκη Τραμπ στη Γερουσία είπε ο ΜακΚόνελ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal