Νέα διαμαρτυρία μαθητών για τις εξετάσεις τετραμήνου: Πορεία προς το Προεδρικό

Έξω από το Προεδρικό οι μαθητές για τα τετράμηνα. Φιλελεύθερος




Στους δρόμους, για ακόμη μια φορά, θα βρεθούν σήμερα οι μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί με συγκέντρωση στο χώρο στάθμευσης του καταστήματος Stephanis στη Λεωφόρο Αθαλάσσας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, γράφει ο Φιλελεύθερος.

«Ως ΠΣΕΜ, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τονίζουμε την ανάγκη να αλλάξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ειδικότερα ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών. Το σχολείο είναι ο χώρος που χτίζουμε τη βάση για να γίνουμε άνθρωποι ωφέλιμοι για την κοινωνία και όχι εξειδικευμένοι, χωρίς κριτική σκέψη άνθρωποι», σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

«Στη συνάντηση μας με τον υπουργό Παιδείας στις 20 Δεκεμβρίου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το υπουργείο όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά ούτε και αλλαγές φαίνεται ότι θα κάνει. Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας για να καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφωθεί ένα σύστημα αξιολόγησης του μαθητή που θα βασίζεται περισσότερο στους εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης, θα προϋποθέτει σημαντική μείωση της ύλης, θα καταργεί τον ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών και σχολείων και θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και όχι απλά εξειδίκευση, δεν εισακούονται», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Πηγή: philenews

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Οζερσάι: Να έχουν τα κατεχόμενα δική τους δράση στη διεθνή σκηνή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: