«Ναι» στην Σακελλαροπούλου, ανησυχία για ελληνοτουρκικά, κίτρινη κάρτα στο προσφυγικό

File Photo: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Θετική αποτίμηση της επιλογής Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά, και κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό  είναι τα κυριότερα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse.

Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης που δημοσιοποίησε χθες ο Σκάι, η Ν.Δ. προηγείται με 12,5%: με 38% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 47 μονάδες με 66% έναντι 19%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες (44% έναντι 26%) του Αλέξη Τσίπρα στην «καταλληλότητα» για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε» την επιλογή Σακελλαροπούλου, το 58% απαντά «σίγουρα ή μάλλον θετικά», ενώ το 31% λέει «σίγουρα ή μάλλον αρνητικά». Η κ. Σακελλαροπούλου έχει την υψηλότερη δημοφιλία μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. – ποσοστό 73% και μετά σε αυτούς του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 66%.  Θετικά πάντως την κρίνει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (53%).

Πολύ υψηλό καταγράφεται το ποσοστό που δηλώνει «ανησυχία» για τα ελληνοτουρκικά, καθώς φτάνει το 62%, σε αντίθεση με μόλις το 16% που ανησυχεί από «λίγο έως καθόλου».

Ωστόσο, το 55% του δείγματος θεωρεί πως η κυβέρνηση λαμβάνει τις σωστές ή μάλλον τις σωστές αποφάσεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά.

Αντίθετα, στο ζήτημα του προσφυγικού οι θετικές γνώμες κινούνται οριακά  κάτω από την πλειοψηφία (49%)  ενώ το 39% απαντά ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης οδεύουν προς τη λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση και το 12% απαντά «δεν ξέρει ή δεν απαντά».

Πηγή: Pulse

Ο Χαφτάρ κάνει απίστευτη πλάκα στον Τσαβούσογλου: Ψυχολογικός πόλεμος εναντίον της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: