Μετά από 67 ολόκληρα χρόνια και πάλι στον ουρανό το Supermarine Spitfire MJ-755 [photos]

Πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755 της Πολεμικής Αεροπορίας. Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας




Με απόλυτα επιτυχία ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του, μετά από 67 χρόνια, το αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ-755 της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε για αυτόν τον σκοπό από το αεροδρόμιο του Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας.

Την πτήση παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ίκαρος», Δημήτριος Κόλιας, μαζί με τον βετεράνο αεροπόρο της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, George Dunn DFC, ο οποίος ήταν ο ιπτάμενος που παρέδωσε το αεροσκάφος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1947.

Την πτήση παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Ίκαρος», Δημήτριος Κόλιας, μαζί με τον βετεράνο αεροπόρο της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, George Dunn DFC. Πηγή: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, δέχθηκε τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «Ίκαρος», με τον οποίο συζήτησαν για την πορεία ανακατασκευής του αεροσκάφους Spitfire MJ-755, καθώς και για το μέλλον όλων των ελληνικών ιστορικών αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ755 της Πολεμικής Αεροπορίας. Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Όπως είναι γνωστό, το Ίδρυμα «Ίκαρος» έχει αναλάβει εξολοκλήρου με δικές του δαπάνες την ανακατασκευή του αεροσκάφους και την επαναφορά του σε πτητική κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έλληνες, Αμερικάνοι και Γάλλοι κομάντος στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020»: Στο Βόλο το «Dixmude»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: