Με συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη – Σταϊκούρα για Εξάρχεια και ομόλογο ξεκίνησε το υπουργικό

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. ΑΠΕ – ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Με εύσημα στους υπουργούς Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Χρ. Σταϊκούρα από τον πρωθυπουργό ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα συγχαρητήρια του κ. Μητσοτάκη αφορούσαν αφενός στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την Αντιτρομοκρατική και τις συλλήψεις στα Εξάρχεια και αφετέρου στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου.

«Κύριε Χρυσοχοΐδη συγχαρητήρια και συγχαρητήρια εκ μέρους του υπουργικού συμβουλίου στην Αντιτρομοκρατική. Τα συγχαρητήρια μου και στο υπουργείο Οικονομικών για την εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου η οποία νομίζω ότι ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ρώτησε τον Νίκο Δένδια τι ώρα γύρισε από το Μαυροβούνιο «Γυρίσαμε νωρίς. Εσείς;» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Μητσοτάκης ανταπάντησε «Εμείς στις 4 ο πρωΐ».

Το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται:

– Παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (υπουργείο Υγείας).

– Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης».

– Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

– Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του υπουργείου.

– Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό.

– Συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

– Εφαρμογή νόμου για το επιτελικό κράτος, νέα νομοπαρασκευαστική διαδικασία (υπουργός Επικρατείας).

– Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και σχεδίου μεταρρυθμίσεων (υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμού του κυβερνητικού έργου).

– Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

– Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης).

– Πρόταση για την επιλογή προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (υπουργείο Παιδείας).

– Επιλογή αντιπροέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

“Βροχή” νομοσχεδίων στο υπουργικό: Συνεδριάζει στις 11 παρουσία Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: