Με εντολή Πούτιν αποφυλακίστηκε στη Μόσχα η Ισραηλινοαμερικανίδα Ναάμα Ισαχάρ

File Photo:  Xάρη έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή της Μόσχας όπου βρισκόταν η Ισραηλινοαμερικανίδα Ναάμα Ισαχάρ. EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Ελεύθερη πλέον η Ισραηλινοαμερικανίδα Ναάμα Ισαχάρ, που κρατούνταν στη Ρωσία με την κατηγορία «της διακίνησης ναρκωτικών» αφού έλαβε χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ισαχάρ αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή της Μόσχας όπου βρισκόταν όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές.

«Βάσει του διατάγματος για την απονομή χάρης από τον Ρώσο πρόεδρο, η Ναάμα Ισαχάρ αφέθηκε ελεύθερη από το σωφρονιστικό κέντρο», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Επίσκεψη Νετανιάχου

Η απελευθέρωση της 25χρονης έγινε την ημέρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Πούτιν για να του παρουσιάσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η μητέρα της Γιάφα Ισαχάρ που βρισκόταν στη Μόσχα. Ευχαρίστησε μάλιστα «όλο τον κόσμο» και δήλωσε ότι «περιμένει να την δει».
Η τύχη της Ναάμα Ισαχάρ, η οποία έχει γεννηθεί στο Νιού Τζέρσεϊ, έχει προκαλέσει κύμα αλληλεγγύης στο Ισραήλ, με τον Νετανιάχου, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου, να έχει δεσμευθεί να κάνει τα πάντα ώστε να απελευθερωθεί.

Είχαν βρει στο σακίδιο της 10 γραμμάρια κάνναβης

Η νεαρή είχε συλληφθεί τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου είχε φτάσει με πτήση από την Ινδία και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιο της 10 γραμμάρια κάνναβης. Την αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
Μόσχα, Ρωσία

Χτύπησαν θέσεις της Χαμάς ισραηλινά αεροσκάφη σε αντίποινα για τη ρουκέτα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: