Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη επικοινωνούν διαδικτυακά με Κινέζους συνομηλίκους τους

Τα παιδάκια που περνάνε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες γίνονται πιο αδρανή σωματικά όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Διαδικτυακή επαφή με παιδιά στο Πεκίνο ετοιμάζονται να έχουν το επόμενο διάστημα μαθητές δημοτικού, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης.

Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα μπορούν να επικοινωνούν με συνομηλίκους τους στην Κίνα και να ανταλλάσουν απόψεις γύρω από θέματα επικαιρότητας, πολιτισμού και παιδείας.

  • Η ιδέα για την επαφή των μαθητών προέκυψε μέσω της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμο του Πεκίνου, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Σε πρώτη “φάση” έχουν επιλεγεί να πάρουν μέρος επτά σχολεία, ένα δημοτικό, τρία γυμνάσια και τρία λύκεια της πόλης, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FΜ” η αντιδήμαρχος Παιδείας του κεντρικού δήμου, Δήμητρα Ακριτίδου.

“Είναι τόσο εύκολο πλέον, μέσω του Διαδικτύου, να γίνονται τέτοια πρότζεκτ. Μας επισκέφτηκε ήδη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεία Κινέζων, της αντίστοιχης αντιδημαρχίας Παιδείας του Πεκίνου, για συνεργασία μεταξύ των σχολείων των δύο πόλεων σε θέματα επικαιρότητας, πολιτισμού και παιδείας” είπε χαρακτηριστικά η κ.Ακριτίδου. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες, ώστε να ξεκινήσει η επικοινωνία και η αλληλογραφία μεταξύ των μαθητών.

Επιπλέον, όπως είπε η κ.Ακριτίδου, αναφορικά με τους στόχους της αντιδημαρχίας Παιδείας για το 2020, το επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί σε συνολικά 35 σχολεία του δήμου το πρόγραμμα “ανοιχτές σχολικές αυλές”. ‘Ηδη, σε πέντε σχολεία λειτουργεί πιλοτικά και παρατηρείται μεγάλη προσέλευση παιδιών, που επιθυμούν να αθληθούν και να παίξουν. Έχουν προσληφθεί φύλακες και οι αυλές παραμένουν ανοιχτές από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

“Ξεκινήσαμε πιλοτικά το πρόγραμμα των ανοιχτών αυλών. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές στα πέντε σχολεία που έχουν ανοίξει τις αυλές τους τα απογεύματα. Πολλά παιδιά επιλέγουν αυτούς τους χώρους, ενώ μέχρι τώρα ή θα ήταν κλεισμένα στο σπίτι ή δεν είχαν πού να πάνε. Τους επόμενους μήνες θα προγραμματιστεί το άνοιγμα και άλλων σχολικών αυλών” πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Α.Καρυπίδου

Τραγωδία στην Αργολίδα με δυο αδέλφια που απανθρακώθηκαν μέσα στο σπίτι τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: