Λειτουργεί εκ νέου η Σχολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας “Αθανάσιος ο Μέγας”

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Αρχίζει και πάλι από αύριο τη λειτουργία της, με δέκα Αφρικανούς σπουδαστές, η Σχολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «Αθανάσιος ο Μέγας», όπως ανακοίνωσε σήμερα από τον ίδιο τον χώρο της Σχολής, στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Μάλιστα, την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Σχολής, έκανε παρουσία του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δημήτρη Γιαννικόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ολόθερμη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα εξετάσει το πώς πρακτικά θα στηριχτεί η λειτουργία της Σχολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με τη βοήθεια αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών.

Στη σχολή «Αθανάσιος ο Μέγας», οι Αφρικανοί σπουδαστές θα διδάσκονται εκκλησιαστικά μαθήματα, καθώς επίσης και μαθήματα νοσηλευτικής και γεωπονικής, από Έλληνες και Αιγυπτίους εκπαιδευτικούς αλλά και στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους δέκα σπουδαστές, μιλάνε πολύ καλά την ελληνική και κατέχουν και τη βυζαντινή μουσική, από σεμινάρια που ήδη έχουν παρακολουθήσει στις κατά τόπους Μητροπόλεις της Αφρικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο το 2020, ανακοίνωσε ο Θεόδωρος: Σύντομα θυρανοίξια στη Λευκωσία

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal