Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας: Βαριά πρόστιμα σε περίπτωση μη πληρωμής

FILE PHOTO: Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ των άλλων θα προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Λήγει σήμερα η παράταση που δόθηκε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2020, καθώς και για την υπαγωγή οχημάτων σε καθεστώς ακινησίας (παράδοση πινακίδων).

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν είτε σε κάποια τράπεζα είτε με την χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας είτε μέσω e-banking.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας, το συνολικό οφειλόμενο ποσό διπλασιάζεται.

Ενώ από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί το χρέος (τέλος και πρόστιμο ), ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να εξοφλήσει εφάπαξ το συνολικό ποσό μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση.

Εάν η προθεσμία παρέλθει χωρίς να πληρωθεί το οφειλόμενο ποσό, τότε αυτό καθίσταται ληξιπρόθεσμο και επιβαρύνεται με τόκους.

Υπενθυμίζεται ότι για οχήματα που βαρύνονται με οφειλή τελών κυκλοφορίας δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση κυριότητας.

Στην ανακοίνωση της 30ης Δεκεμβρίου με την οποία το ΥΠΟΙΚ χορηγούσε την παράταση ως και τη σημερινή ημέρα σημείωνε: «Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου: Εως 27 Ιανουαρίου οι πληρωμές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: