Λεπτά πριν από τη συντριβή ο πύργος ελέγχου προειδοποιεί τον Κόμπι: «Πετάτε πολύ χαμηλά» [εικόνα]

Παγκόσμιος θρήνος για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας Lakers EPA/ADAM S DAVIS




Ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακούγεται να προειδοποιεί τον Μπράιαντ ότι το ελικόπτερό του πετά πολύ χαμηλά δημοσιεύει η Daily Mirror.

Από το ηχητικό φαίνεται ότι πιλότος και ελεγκτής προσπαθούν να καθοδηγήσουν το ελικόπτερο προτού αυτό συντριβεί.

Ο πιλότος ακούγεται να ρωτάει τον ελεγκτή εάν το ελικόπτερο μπορεί αν προχωρήσει και να ξεκινήσει το τρανζίσιον , να μπει δηλαδή σε περιοχή ελεγχόμενη από τον πύργο.

Ακολούθως ο πιλότος δεν μπορεί να ακουστεί καθώς βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ ο ελεγκτής ακούγεται να προειδοποιεί «είστε σε πολύ χαμηλό ύψος για πτήση».

Το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου EPA/ADAM S DAVIS

Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες

Ταυτοποιήθηκαν και οι εννέα επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα που συγκλόνισε τον πλανήτη εχθές το βράδυ, όταν έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ συνετρίβη στην περιοχή Καλαμπάσας, στη νότια Καλιφόρνια.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν ταυτοποιηθεί τα ονόματα των οκτώ από τους εννέα επιβαίνοντες, ενώ δεν είχε επιβεβαιωθεί αυτό του πιλότου της μοιραίας πτήσης. Υπενθυμίζεται ότι οι επιβαίνοντες πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο. Το σκάφος πετούσε σε συνθήκες ομίχλης, οι οποίες θεωρούνταν τόσο επικίνδυνες, ώστε τα ελικόπτερα της τοπικής αστυνομίας να μείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.

Όπως μετέδωσε το CBS, εκτός από τον παλαίμαχο θρύλο του NBA, στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα Μπράιαντ, ο προπονητής μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του, Κέρι, και η κόρη τους, Αλίσα Αλτομπέλι, η προπονήτρια μπάσκετ της Τζιάνα, Κριστίνα Μάουζερ, η συμπαίκτρια της Τζιάνα, Πέιτον Τσέστερ, και η μητέρα της Πέιτον, Σάρα Τσέστερ, καθώς και ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν.

Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έπαιρνε το όσκαρ…

Εκτός από τα πέντε δακτυλίδια ως πρωταθλητής του ΝΒΑ, τα δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και τις αμέτρητες άλλες διακρίσεις, ο Κόμπε Μπράιαν, που χθες βρήκε τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, Τζίτζι και επτά ακόμα άτομα, είναι-όπως είναι γνωστό- κάτοχος και βραβείου Οσκαρ.

Μία διάκριση που ο ίδιος θεωρούσε ξεχωριστή:

  • «Θεέ μου. Αισθάνομαι καλύτερα από όταν κέρδισα πρωταθλήματα. Αυτό είναι τρελό…», είχε πει παραλαμβάνοντας το βραβείο, από τον αστέρα του «πόλεμου των άστρων» Μάρκ Χάμιλ, στην 90η τελετή της Ακαδημίας, στο “Dolby Theatre”.

Ο Κόμπι Μπράιαντ τελικά το διάσημο αγαλματάκι για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Dear Basketball” (αγαπημένο μπάσκετ». Μία επιστολή που έγραψε για το The Players Tribune το 2015, στο τέλος της καριέρας του, μία επιστολή που αναβίωσε με εικόνες.

Η ταινία μικρού μήκους, διάρκειας πέντε λεπτών, του Μπράιαντ έκανε πρεμιέρα, αποκλειστικά στις εκδόσεις της Verizon Media 90, την ίδια ημέρα που οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα του. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γκλεν Κιν, γνωστός από την Disney για τις ταινίες «Η Μικρή Γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας» και ο «Αλαντίν». Είναι «ντυμένη» με τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, νικητή πέντε Όσκαρ, που είναι υπεύθυνος για τα soundtrack «Η λίστα του Σίντλερ», «ET, ο εξωγήινος» και «Ο πόλεμος των άστρων».

Με πληροφορίες από Daily Mirror, ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Ποτάμια” αγάπης για τον Κόμπι και την 13χρονη κόρη του: Θρηνεί ο αθλητικός, πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: