«Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΛ και Άρη, χωρίς θέαμα για τους φιλάθλους των ομάδων

File Photo: Παλαιότερος αγώνας της Super League, στο γήπεδο «AEL FC Arena». ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Έπειτα από ένα μετριότατο ποιοτικά παιχνίδι στο «AEL FC Arena», ΑΕΛ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0), σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της Super League. Αποτέλεσμα που κράτησε τους Θεσσαλονικείς στην τέταρτη θέση, μαζί με την Ξάνθη, αλλά και τους “βυσσινί” σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των Play Off.

Πιστός στο δόγμα «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε τους ίδιους που κέρδισαν τόσο τον ΠΑΟΚ (4-2 για το πρωτάθλημα) όσο και την Ξάνθη (1-0 για το κύπελλο). Με αλλαγές σε σχέση με την ήττα στην Ξάνθη, αλλά και πιο ξεκούραστη η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς είχε… προλάβει να αποκλειστεί από την Καλαμάτα και δεν είχε μεσοβδόμαδα αγωνιστικές υποχρεώσεις (Κύπελλο).

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Από κόρνερ του Έργκις Κάτσε, ο Θανάσης Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουλιάν Κουέστα σε σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα στο 6′. Το ίδιο συνέβη και στο 20′, όταν ο Λούκας Σάσα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Αμρ Ουάρντα προχώρησε αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη. Ο οποίος είχε την τύχη με το μέρος του τρία λεπτά αργότερα, όταν η κεφαλιά του… Φραν Βέλεθ μετά τη σέντρα του Νίκου Καρανίκα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 34′, αρκετά άστοχο πάντως, ήταν η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων, με τον Κάτσε να σπαταλά την καλύτερη φάση της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Γκάμα και Κάτσε ήταν οι υπεύθυνοι και για τις δυο πρώτες καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, με τον Πορτογάλο να αστοχεί στο 59′ και τον Αλβανό να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα πέντε λεπτά αργότερα. Ο νεοεισελθών Νικολά Ντιγκινί είχε τη δική του ευκαιρία στο 77′ ενώ τρία λεπτά μετά ο Καρανίκας δεν μπόρεσε από καλή θέση να νικήσει τον Κουέστα που όποτε χρειάστηκε φώναξε “παρών”, βοηθώντας την ομάδα του να έχει μόλις μια ήττα σε 12 ματς με τον Ένινγκ στον πάγκο της. Στις καθυστερήσεις, αφενός ο Μάρκο Νούνιτς άργησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιώργος Δεληζήσης, αφετέρου ο Γιάννης Φετφατζίδης αστόχησε με το κεφάλι, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Παπάζογλου, Σεσέροβιτς – Σάσα, Γκάμα, Μπα

Κόκκινες:

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Παπάζογλου (86′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90’+4′ Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (63′ Μπα), Ματίγια, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Γκάμα (79′ Μαρτίνες), Λάρσον (69′ Ντιγκινί), Ιντέγε.

*** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν οι Λούκας Σάσα και Μπρούνο Γκάμα και θα απουσιάσουν σε ένα από τα τέσσερα προσεχή ματς του Άρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ντέρμπι δικεφάλων την Κυριακή: Οι αποστολές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τη “μάχη” της Τούμπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: