«Λάθος» η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εκτιμά o Αυστριακός ΥΠΕΣ

File Photo: Από τη Μόρια στη Γερμανία 20 ανήλικοι πρόσφυγες. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




«Λάθος» χαρακτηρίζει ο νέος Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ απορρίπτει την κατανομή προσφύγων στις άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει απόψε στη διαδικτυακή της έκδοση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, η Kronen Zeitung, ο κ. Νέχαμερ, τόνισε σήμερα ενώπιον Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ζάγκρεμπ, πως «οι αριθμοί αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι ανησυχητικοί και είναι λάθος που οι άνθρωποι μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα, διότι αυτό θα οδηγήσει το οργανωμένο έγκλημα των διακινητών να φέρνει και πάλι περισσότερους ανθρώπους στα νησιά».

Επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι οικονομικοί πρόσφυγες και συνεχίζουν κατόπιν με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη», ο Υπουργός Εσωτερικών της νέας αυστριακής κυβέρνησης, διακήρυξε την απόρριψη από την επίσημη Βιέννη, μίας κατανομής προσφύγων και μεταναστών στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Η Kronen Zeitung, επισημαίνει πάντως, πως απ` την πλευρά του, ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ζήτησε να υπάρξει «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στην κατανομή των προσφύγων, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και το συμφέρον της Αυστρίας – και πως εάν δεν λειτουργήσει, θα υπάρξει μια άτακτη εξέλιξη, με όλους τους κινδύνους που προκύπτουν εάν χαθεί ο έλεγχος, κάτι που έχουν βιώσει όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών.

Με στοιχεία ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Βιέννη, Αυστρία

Δύο αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη Βαγδάτη

Και ο θρασύς Τσαβούσογλου λέει τώρα ότι η Τουρκία θέλει διάλογο με την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: