Κτυπήθηκε η βάση των ΗΠΑ Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ: Δέχθηκε τουλάχιστον 9 ρουκέτες




Τουλάχιστον εννέα ρουκέτες έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ, σε περιοχή του δυτικού Ιράκ που καλύπτεται από έρημο, όπου σταθμεύουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ, δήλωσε:

  • “Γνωρίζουμε τις αναφορές για επιθέσεις εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ. Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διαβουλεύεται με την ομάδα εθνικής ασφαλείας”.

Δεν είναι σαφές ακόμη εάν υπάρχουν θύματα.

Η επίθεση, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, καταγράφηκε περίπου 24 ώρες μετά την απόλυτη σύγχυση που προκάλεσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, με τη διοίκησή τους στο Ιράκ να στέλνει επιστολή με την οποία διαβεβαίωνε πως τα στελέχη τους θα αποσυρθούν από την ιρακινή επικράτεια όπως απαίτησε το κοινοβούλιο, αλλά το Πεντάγωνο να διαψεύδει.

Πολλά κράτη μέλη του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν ήδη ότι αποσύρουν τις δυνάμεις τους στο σύνολό τους ή εν μέρει, λόγω του φόβου ότι θα υπάρξουν νέες επιθέσεις, όπως οι περίπου 15 που έχουν γίνει από τα τέλη του Οκτωβρίου εναντίον βάσεων στις οποίες είναι ανεπτυγμένα ξένα στρατεύματα.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαγδάτη, Iraq

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: