ΚΚΕ: Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής αποκρύπτει τις ευθύνες για την πολιτική περικοπών

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Φωτογραφία 902.gr
Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τόνισε, τα παρακάτω:

«Η επίκληση της κλιματικής αλλαγής σαν αιτία των πυρκαγιών που στοίχισαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές αποκρύπτει ότι υπάρχει σήμερα επιστήμη και τεχνολογία ικανές να περιορίζουν, προλαμβάνουν και καταστέλλουν τις συνέπειες φυσικών φαινομένων».

«Δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία οι όποιες αλλαγές στο κλίμα. Αντίθετα, θα έπρεπε να σημαίνουν ακόμα περισσότερες πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις, που όχι μόνο δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα, αλλά αντίστροφα αποδυναμώνουν την πολιτική προστασία και πυρόσβεση» πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

«Η Αυστραλία αντιμετωπίζει αυτή την καταστροφή χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με λιγοστό προσωπικό, 80% εθελοντές πυροσβέστες, με μέσα ‘δανεικά’ από άλλες χώρες. Ανάλογο σχεδιασμό προβλέπει το RescEU για τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι περικοπές με βάση το απαράδεκτο κριτήριο κόστους – οφέλους που δεν περιορίζονται στην Αυστραλία αποτελούν κατεύθυνση της ΕΕ και των κυβερνήσεων της» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταλήγοντας με την προτροπή «να μη συμβιβαστεί ο λαός με τις φυσικές καταστροφές, με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Η λαϊκή οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας για περιβάλλον και γη λαϊκή περιουσία, για μέτρα ασφάλειας και προστασίας του λαού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη γραμμή του για εθνικά, εκλογικό νόμο και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal