Κίκε Σετιέν διάδοχος του Βαλβέρδε: O Maestro που έχει αντιμετωπίσει Κασπάροφ και Καρπόφ!

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα Κίκε Σετιέν.Photo via Twitter@Barcelona FC




Έχοντας συμπληρώσει 960 ημέρες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απολύθηκε χθες το βράδυ από τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος εμπιστεύθηκε πλέον τις τύχες της ομάδος για τα επόμενα 2,5 χρόνια στον Κίκε Σετιέν.

Ο Βαλβέρδε φεύγει από την Μπαρτσελόνα, στις 29 Μαΐου 2017, διαδεχόμενος τον Λουίς Ενρίκε, και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ισπανίας, ενός Κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ, ενώ φέτος την αφήνει πρώτη στη βαθμολογία της La Liga σε ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τους δύο ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς (από τη Ρόμα το 2018 και από την Λίβερπουλ πέρυσι), και την φθίνουσας θελκτικότητας εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα, ήλθε να συμπληρώσει η ήττα ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης την περασμένη Πέμπτη και ο παρεπόμενος αποκλεισμός από τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ με τον Βαλβέρδε να εγκαλείται ξανά ότι στα καυτά ματς παρουσιάζεται άτολμος. Χθες το αργά το βράδυ ο μάνατζέρ του επιβεβαίωνε ότι ο Βαλβέρδε απλά περιμένει την απόλυσή του κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Ο διάδοχος

Ο διάδοχος του Βαλβέρδε, καίτοι 61 χρονών θεωρείται άπειρος ως «καπετάνιος για ένα τόσο μεγάλο καράβι όπως η Μπαρτσελόνα.

Γεννήθηκε στο Σανταντέρ και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην τοπική Ρασίγκ Σανταντέρ προτού ακολουθήσει το άλμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία αγωνίστηκε για μια τριετία (85-88) ενώ σ’ εκείνο το διάστημα είχε και τις τρεις συμμετοχές του με την Εθνική Ισπανίας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε κι αυτή από την Σανταντέρ (2001) για να ακολουθήσουν οι Πόλι Εχίδο, η Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας (για ένα ματς), η Λογκονιές, και η Λούγκο στην οποία έμεινε για 6 σεζόν (2009-2015). Μέχρι τότε είχε δουλέψει μόνο σε ομάδες της Β’ Εθνικής για να κάνει το άλμα στην Primera το καλοκαίρι του 2015 όταν ανέλαβε την Λας Πάλμας και μετά από μια διετία στα Κανάρια Νησιά μετακόμισε στην Μπέτις από την οποία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι.

Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία:

Στην Ρασίγκ, ο Κίκε Σετιέν απεκαλείτο ο Μαέστρος, («El Maestro») και θεωρείται ένα από τα είδωλα του κλαμπ, καθότι έπαιξε εκεί 12 χρονιές.

Ο νέος τεχνικός της Μπάρτσα έπαιξε 22 φορές εναντίον της νέας του ομάδας ως παίκτης, σημειώνοντας 5 νίκες, πέντε ισοπαλίες και 12 ήττες, ενώ ως προπονητής την αντιμετώπισε συνολικά 7 φορές, με απολογισμό 6 ήττες και μία νίκη (μέσα στο Καμπ Νου)

Σε μία από τις επισκέψεις του στο Καμπ Νου, ο Σέρτζιο Μπούσκετς του είχε δώσει μία φανέλα με την αφιέρωση: «Για τον Κίκε, με αγάπη και θαυμασμό, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφααιρο. Ο,τι καλύτερο».

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν πάντοτε μέγας θαυμαστής της νέας του ομάδος και του Λιονέλ Μέσι τον οποίο θεωρεί «μία πολυτέλεια και τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Τέλος, ένα όχι και τόσο γνωστό πάθος του Σετιέν, είναι το σκάκι. Θεωρείται δεινός σκακιστής και μάλιστα στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τα δύο σοβιετικά μεγαθήρια, τον Ανατόλι Καρπόφ και τον Γκάρυ Κασπάροφ.

HJ με πληροφορίες από Fbbarcelona.com

“Πρωταθλήτρια” και στα έσοδα η Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στο top-20 των συλλόγων το 2018-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: