Ο εχθρός μας δεν είναι η Αμερική, είναι ακριβώς εδώ: Με συνθήματα κατά του καθεστώτος στους δρόμους χιλιάδες Ιρανοί [video]

File Photo: Iρανοί διαδηλωτές. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Πολυάριθμοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για δεύτερη ημέρα στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, και σε άλλες πόλεις φωνάζοντας συνθήματα κατά των αρχών.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται έπειτα από την παραδοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι κατέρριψαν ένα ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος από λάθος και αφού επί σειρά ημερών το διέψευδαν, προκύπτει από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αναρτήσεις στο Twitter δεν κατέστη δυνατόν να διακριβωθούν από το Reuters. Αλλά τα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση του στρατού για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους την Τετάρτη και τη συγγνώμη που ζήτησε.
“Ψεύδονται όταν λένε ότι ο εχθρός μας είναι η Αμερική, ο εχθρός μας είναι εδώ ακριβώς”, φώναζαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε έναν δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Παρέμβαση Τραμπ

Πάντως πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter ζητά την προστασία των διαδηλωτών και το ξεκλείδωμα του ίντερνετ για τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Τεχεράνη, Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποιεί την Τεχεράνη: Όχι άλλη μια «ακόμη σφαγή ειρηνικών διαδηλωτών»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: