Κάνει και υποδείξεις ο παράνομος Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης να διορθώσει το λάθος του με Χαφτάρ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα για να προκαλέσει την Τουρκία, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ είπε πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί του “πρέπει να διορθώσει το λάθος του”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη για την Ιταλία ότι παρά τη συμμετοχή της στο EastMed έχουν δημιουργηθεί πολύ διαφορετικοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας λόγω του πρότζεκτ του αγωγού Turkish Stream.

  • Άφησε μάλιστα να νοηθεί ότι γίνονται συζητήσεις με την Ιταλία για να συνεργαστεί με την Τουρκία στις έρευνες της συμφωνίας της με τη Λιβύη.

Πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να συμμετέχουν ως συνέταιροι και με άλλες χώρες και πως σε αυτό υπάρχει ομοφωνία και με τον Σαράτς. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αν γίνει αυτό τότε θα υπάρχουν πολύ διαφορετικές εξελίξεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε και πάλι την Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν συμμορφώθηκε στον ίδιο διαμοιρασμό με την Τ/κ πλευρά των φυσικών πόρων της Κύπρου, λέγοντας πως ό,τι εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο ανήκει στις δύο πλευρές.

“Στέλνουμε μόνο εκπαιδευτικό προσωπικό στη Λιβύη”

Σε δηλώσεις τους στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του χθες βράδυ από το Βερολίνο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στη Σύνοδο του Βερολίνου αποδέχτηκαν ένα ανακοινωθέν 55 σημείων και υπάρχει ένας χάρτης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

  • Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εδώ το σημείο κλειδί είναι να τερματιστεί η επιθετική στάση Χαφτάρ”, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ανέφερε ότι ο μηχανισμός που θα ιδρυθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα συνέρχεται μια φορά τον μήνα και σε αυτές τις συναντήσεις θα συμμετέχει και η Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατά την σύνοδο τον ρωτούσαν συνεχώς εάν θα στείλει στρατό από εδώ και μπρος. “Εμείς εκεί αυτή τη στιγμή δεν στέλνουμε στρατιωτική δύναμη.

Εμείς μέχρι τώρα στείλαμε εκπαιδευτικό προσωπικό εκεί. Αυτοί έκαναν εκπαίδευση εκεί. Αλλά από την άλλη, οι Wagner βρίσκονται με μια δύναμη 2500 αντρών εκεί.

Αυτό γιατί δεν το θέτετε στο τραπέζι; Όταν τους το είπα αυτό δεν είπαν τίποτα. Και δεν είναι μόνο οι Wagner, το Σουδάν έχει εκεί κάπου 5 χιλιάδες στρατιώτες”, ανέφερε.

‘Το Turkish Stream δημιούργησε διαφορετικούς δεσμούς με Ιταλία”

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή της Ιταλίας στον EastMed ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “”πρώτα πρώτα για τις προσδοκίες της Ιταλίας ειδικά στο θέμα του φυσικού αερίου, ειδικά από άποψη προβολής μιας στρατηγικής επένδυσης στο πρότζεκτ του αγωγού Τουρκικό Ρεύμα (Turkish Stream) είναι πολύ πολύ σημαντικό”. “Αυτή η στρατηγική επένδυση ειδικά μας έχει δημιουργήσει πολύ διαφορετικούς δεσμούς [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

“Ο Μητσοτάκης κάλεσε Χαφτάρ για να προκαλέσει Τουρκία”

Ο Ερντογάν διερωτήθηκε γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. “Μόνο για να μας προκαλέσει τον κάλεσε.

 

Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θα πω το όνομά του, μου είπε ‘ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σου πάλι’. ‘

  • Πως θα γίνει αυτό; Και θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και κινείται ανάποδα. Καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα.

Τέτοιες ανοησίες γίνονται;’ είπα. ‘Εσύ πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε’, είπα. Δυστυχώς περνάμε αυτού του είδους τα προβλήματα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

 

Εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο αν ανεχθούμε αυθαιρεσία της Τουρκίας, λέει ο ΠτΔ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal